AlgemeenBlogCoachingGeluk

Niet zeuren ga toch lekker werken

By 18 July 2017 June 10th, 2021 No Comments

Niet zeuren ga toch lekker werken

Op zoek naar balans in een leven vol wensen

Optimaal presteren op het werk en optimaal presteren thuis. Kinderen naar clubjes en school brengen. Je liefdesleven optimaal houden en ondertussen de steeds hoger wordende werkdruk van je af laten glijden. Makkelijk toch? Niet zeuren ga toch lekker werken.

Onuitputtelijk

Het is mijn ervaring in het begeleiden van duizenden mensen dat wij lijken te leven alsof wij onuitputtelijke wezens zijn. Je stopt er wat voer in en een beetje slaap en gaan met de banaan. Dat is ook nodig want we moeten onze passies leven, deadlines halen en omzet creëren. Wij willen al die dingen omdat we geleerd hebben dat dit de manier is om te groeien, vooruit te komen. Elke dag gaat dat maar door zonder dat we ons lijken te beseffen dat onze mentale, emotionele en fysieke gezondheid onderhoud nodig heeft.

Beurt

Ik vooronderstel dat de meeste van jullie een auto hebben en je af en toe een oproep krijgt voor een ‘beurt’. ‘U zit op 80.000 km mevrouw, we gaan de olie verversen’. Als brave auto bezitters doen we dat en betalen er zelfs voor maar welbeschouwd is dat raar want er is niets met de auto aan de hand. De auto functioneert perfect, maar toch verversen we de olie vast. Waarom doen we dat? Omdat we morgen en volgende maand ook nog een auto willen hebben die het doet.

Balans is een utopie 

Balans bestaat niet, wij worden de gehele dag geconfronteerd met verandering en tegenslag. Mensen begrijpen je niet. Je loopt als een kip zonder kop iedereen in je team op te vangen. Je probeert de beste manager te zijn maar faalt daar regelmatig in. Balans in het leven is een utopie maar jouw reactie op verandering en tegenslag kun je wel in balans brengen. Gebeurt dat zomaar, vanzelf? Nee daar moet je in ‘voor-investeren’ net als bij jouw auto. Want als je tijdig voor-investeert en de tijd neemt om te ontdekken wie jij werkelijk bent en hoe jouw systeem optimaal functioneert, kun je groeien op een natuurlijke wijze. 

Coaching

Je kunt op allerlei manieren investeren in jezelf, één daarvan is coaching. Met goede coaching krijg je als het ware tailormade aandacht van een specialist in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Die (voor) investering kan zich uiteindelijk behoorlijk terug betalen. Niet zeuren of toch maar even…?

Wassili Zafiris

Tegenslagen, falen, eenzaamheid

Wil je meer over jezelf leren lees dan mijn boek Geluk is deprimerendGeluk is deprimerend gaat over hoe je eigen brein werkt en waarom we ongelukkig kunnen worden van steeds meer willen en presteren. Een boek vol nieuwe technieken in om beter om te gaan met tegenslag en gevoelens van falen. Én wat je kunt doen wanneer je het gevoel hebt er alleen voor te staan.

Leave a Reply