Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Jezelf krachtig presenteren

Wil je jezelf krachtiger leren presenteren? Dan weet je dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Tegenwoordig is de spanningsboog steeds korter. Mensen hebben steeds meer moeite om zich te concentreren, dus het wordt steeds belangrijker de aandacht te trekken.

Veel mensen hebben moeite om zichzelf goed te presenteren. Ze praten bijvoorbeeld monotoon, komen niet goed uit hun woorden en hebben geen aantrekkelijk verhaal. Vervelend genoeg raakt men hierdoor afgeleid, waardoor ze geen goed beeld van jou hebben.

Het is lastig om een verhaal beknopt te houden, terwijl de maatschappij hier wel om vraagt. Zeker in deze tijd willen mensen de informatie snel op zich nemen.

Tijdens de cursus van Wassili Zafiris help ik jou om jezelf te leren presenteren. Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Wie ben je eigenlijk? Wat doe je? En wat beteken jij voor mensen? Ik bespreek hoe je kort en krachtig duidelijk maakt wat je voor de wereld betekent. Bedenk voor jezelf een aantal karaktereigenschappen, die jou typeren. Over ieder karaktereigenschap beschrijf je waarom die eigenschap bij je past.
 • Wat is jouw doel in het leven? Ook komt aan bod wat je missie is en volgens welke waarde je handelt. De ontvangers krijgen zo een goed beeld waar zij voor staan.
 • Tot slot is het belangrijk om hier één verhaal van te maken. Alle zinnen moeten goed op elkaar aansluiten.

Workshops van een dagdeel (3,5 uur)

Om jezelf goed te presenteren is het belangrijk dat je anderen bij je ‘binnen’ laat door jezelf ‘te laten zien’. Je creëert actief relaties. Om jezelf goed te presenteren is het belangrijk dat je ‘er bent’ en geeft om waar je over spreekt.

Aannames:

 • Je zelfbewustzijn beïnvloedt hoe je je presenteert.
 • De inhoud van je presentatie komt na wie je bent als je jezelf presenteert.
 • Je enthousiasme voor het onderwerp is belangrijk.
 • Om jezelf te presenteren gaat het erom om jezelf te ‘onthullen’ in plaats van het aanleren van nog meer vaardigheden.

Aanpak

We gaan in 3,5 uur werken aan jouw stagepresence. Vanaf binnenkomst tot wanneer je de deur uit gaat is het podium ‘voor jou’. Je krijgt specifieke opdrachten die je helpen ‘meer aanwezig’ te zijn, meer gefocust, authentieker en to the point.

Inhoud van de training

We gaan onderstaande onderwerpen uitwerken in presentatie situaties waarbij je stapje voor stapje leert om ‘meer aanwezig’ te zijn als spreker. Want hoe meer ‘aanwezig’ hoe makkelijker jij jouw inhoudt over de bühne kunt krijgen en hoe eenvoudiger het is om in contact te blijven met jouw publiek.

Als je jezelf zou presenteren aan iemand die je nog nooit ontmoet hebt: Wat is er speciaal aan jou?

Benchmarking

 • Wat is er nog meer speciaal aan jou?
 • Waar ben je goed in?
 • Waarom is dit belangrijk voor je?

Inventariseren

 • Wat mist er?
 • Hoe ben je niet jij?
 • Hoe belemmer je jezelf?
 • Hoe houd je jezelf tegen?

Je passie

 • Wat is belangrijk voor je? Wat is je passie?
 • Hoe ben je deze passies aan het leven?
 • Hoe komen ze naar buiten/ voren als je jezelf presenteert?
8,1

Gemiddeld cijfer voor deze training van meer dan honderd deelnemers (over een periode van 15 jaar)

Duur

Afhankelijk van tijdstip 3,5 uur.

Voor wie?

Deze workshop is voor de beginnende performer en voor die mensen die spreken in het openbaar (of dat graag willen) en daar beter in willen worden. Voor elke potentiële spreker die in korte tijd wil werken aan zijn of haar ‘aanwezigheid’ op het podium.

Aantal deelnemers: in overleg, minimaal 6 personen

Prijs per groep (intern): op aanvraag

Locatie: n.o.t.k.

Voorbereiding

De deelnemers formuleren hun persoonlijke doelstellingen en zetten deze op papier. De trainer stuurt vooraf een korte vragenlijst. Deze lijst stuur je voor aanvang van de training aan de trainer.

Investering

€ 400,00 voor de workshop van een halve dag.

Alle genoemde trainings- en coachingsprijzen zijn BTW vrij.

Arrangementskosten

Indicatie arrangementskosten per dag inclusief logies € 225,00/ exclusief logies € 112,50 incl. BTW. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van wijzigingen. De cursusgelden worden voor aanvang van de training gefactureerd en voldaan (arrangementskosten worden na afloop van iedere module gefactureerd op basis van nacalculatie).

Incompany

Op maat gemaakt

Wil je met meerdere collega’s een opleiding volgen? Dan is een incompany training interessant voor jullie. De training kan uiteraard op maat gemaakt worden. Modelleren is een van onze grote krachten. Neem contact op over de mogelijkheden.

Coaching bij je opleiding?

Een van de manieren om het geleerde toepasbaar te maken in jouw specifieke context is begeleiding d.m.v. coaching. Individuele begeleiding kan net dat stukje extra bieden waardoor het geleerde in de training nog beter op zijn plek valt. De ervaring hiermee is zeer positief.

Gratis adviesgesprek

Wil je weten of het programma aansluit bij jouw leerwensen en behoeften, neem dan contact op met Wassili Coaching, Training & Organisatie ontwikkeling

Feedback van deelnemers

“Onverwacht, non-stop presenteren, maar na de eerste ongemakken steeds leuker!”

“Heel leuk die afwisseling tussen voor de hele groep staan en intieme gesprekken in kleine groepjes, leerzaam!”

“Als je snel inzicht wilt hebben wat je doet op een podium dan moet je dit doen, Wassili geeft heel veel goeie feedback. Zeer bruikbaar op het werk.”

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.