Sportieve Bedrijfsworkshops en Clinics

Jouw afdeling ook professioneel getraind door tennispro’s en een mental coach met topsport ervaring die ook de ins en outs van werken in het bedrijfsleven kent?  Leer samenwerking, excellereren, omgaan met stress, druk en meer… tijdens een tennis clinic waarbij je zowel op mentaal als fysiek vlak gecoacht wordt door professionals. 

Hoe kun je mensen het beste leren samenwerken? Hoe kun je plezier, uitdaging, persoonlijke ontwikkeling en leren combineren met een geweldig bedrijfsuitje? Hoe kun je mensen onder druk leren presteren en iemands stress-respons ‘uitlokken’ zodat om daar weer van te leren?

Dat kan door hoogwaardige mentale- en emotionele kennis te combineren met een uitdagende sport, zoals tennis!

Bedrijven willen vaak  ‘iets leuks’ doen voor de medewerkers, maar waarom niet iets leuks combineren met leren en ontwikkelen?

Sport en (specifieke) persoonlijke ontwikkeling

Wassili Zafiris is bekend met beide, en op het hoogste niveau werkzaam, zowel in het bedrijfsleven als binnen de topsport. Wassili werkte intensief samen met het Nederlands Dames volleybal team tijdens de voorbereiding op het WK en de Olympische spelen om de individuele- en team prestaties te verbeteren. Daarnaast begeleide hij o.a. honkballers van Jong Oranje, wereldklasse squashspelers en golf pro’s. Ook heeft hij een track record als specialist op het gebied van groei en ontwikkeling, zowel op zakelijk als menselijk vlak. Als deskundige van de ’inner game’ heeft Wassili vele interne barrières helpen slechten op individueel en team niveau.

Wassili is een samenwerking aangegaan met tennisschool Muller en van Dijk om clinics en workshops aan te bieden aan overheden en het bedrijfsleven. Muller en van Dijk geven tennisles met een sterk didactisch karakter waarbij de lerende speler centraal staat.

Tennis is een metafoor die toepasbaar is op vele werksituaties. Onder (hoge) druk spelen onze basale patronen op- of dit nu in sport is, relaties of op het werk. Vaak moet je langdurig in training om die basale patronen aan te pakken en in je voordeel om te zetten. Maar wat als je in korte tijd simpele technieken leert om die patronen te kunnen beïnvloeden? Terwijl je tegelijk tennisles krijgt?! Relevante onderwerpen van de werkvloer worden omgezet in tennissituaties. Je ontvangt directe feedback en leert hoe je deze al sportend kunt beïnvloeden en veranderen, waardoor het geleerde overdraagbaar wordt naar de werkvloer.

Thema’s

Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

Zoals flow activeren; omgaan met ongewenste emoties; effectief omgaan met druk; effectief omgaan met kritiek en afwijzing; prestatiedruk verminderen; opveren van tegenslag; doelgericht blijven onder druk; effectief doelen leren stellen; persoonlijk leiderschap.

Samenwerking en teamwerk

Hoe werk je op het veld samen? Wat doe je met een tegenstander? Hoe speelt communicatie een rol in samenwerken, regels, je eigen emoties, overtuigingen, vertrouwen, commitment, verantwoordelijkheid enz.

Na afloop worden de gestelde doelen door genomen tijdens het genot van een borrel, barbecue of diner.

Wij bieden clinics aan van 4 uur en ontwikkeltrajecten, waarbij meerdere clinics georganiseerd kunnen worden van 4 uur rondom een leerthema. De mentale clinic duurt 2 uur en wordt afgewisseld met de tennis clinic, die ook 2 uur duurt.

Voor wie?

Voor alle tennisniveaus, leeftijden en iedereen die het leuk vindt om sport, spel en ontwikkeling te combineren.

De groepsgrote en locatie?

Diverse locaties mogelijk. Grote van de groepen is afhankelijk van het doel van de clinic, minimaal 2 deelnemers.

Interesse in een clinic voor je bedrijf?

Neem dan nu contact op!