Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Weerbaarheidstraining voor volwassenen

De weerbaarheidstraining om tegenslagen te overwinnen en effectief om leren gaan met verandering.

Wil je beter leren omgaan met druk en verandering? Wil je je veerkracht vergroten als mensen of dingen tegenzitten? Zie je teveel ‘beren op de weg’ of is je ‘lontje net iets te kort? Kom je niet goed genoeg voor jezelf op en ben je niet assertief genoeg? Begin je gestrest te worden van je dagelijkse werkzaamheden? Ben je niet weerbaar genoeg? Dan is het tijd je in te schrijven voor de Weerbaarheidstraining.

Tegenslag krijgt iedereen in zijn leven. In de meeste gevallen ben je die aardig de baas, maar soms heb je even geen vertrouwen meer. Wat nu als ook nog eens dit of dat zou gebeuren? Steeds meer bange gedachten nemen je in beslag. Even zo goed zou het omgekeerde kunnen gelden. Maar hoe zet je dat proces nog in gang?

De oplossing ligt dichterbij dan dat je denkt

Speciaal hiervoor Wassili Zafiris heeft een weerbaarheidstraining ontworpen. Deze training bereidt je voor op tegenslagen, die daardoor minder vaak zullen voorkomen. Je schiet niet meer zo snel in de stress. In twee dagen leer je exact wat te doen om voor de rest van je leven kalm met tegenslag en verandering om te kunnen gaan.

Weerbaarheid is het vermogen te blijven staan wanneer je dreigt te worden omvergeblazen. Bij tegenwind niet achterover te vallen. Je voelt voortaan meteen aan wat je houding zal zijn. Je gaat er tegen in. Niet te veel, niet te weinig. Precies wat de tegenwind vereist. Kom maar op! Is de storm gaan liggen, dan sta jij nog steeds rustig overeind.

Hooggevoelig? Bekijk dan 'Weerbaarheid bij Hooggevoeligheid'

Weerbaar in twee dagen + gratis intake gesprek!

De cursus weerbaarheid duurt twee dagen. Hiernaast de onderwerpen die behandeld zullen worden.

We maken, voorafgaand aan de weerbaarheidstraining, een afspraak voor een gratis intake gesprek.

 • Je krijgt inzicht in jouw weerbaarheidsstijl op basis van positieve psychologie.
 • En ontwikkel je een krachtige kern met zelfvertrouwen en eigenwaarde.
 • Leer je omgaan met emoties en vergroot je emotionele intelligentie.
 • Ontstijg je negatieve gemoedstoestanden d.m.v. transcendentie (zelf-ontstijging).
 • Leer je betekenis uitstellen met behulp van het gedachtengoed van Viktor Frankle.
 • Je leert hoe je het gevoel van hoop en optimisme oproept, gebaseerd op de ideeën van Martin Seligman.
 • En je ontdekt hoe je het contact met je intenties versterkt zodat je een heldere visie houdt.
 • Je hervind betekenisvolheid door je passies en liefdes aan te wakkeren.
 • Je leert hoe je zingeving kunt ervaren, zelfs als je er niet meer in gelooft.
 • En leer jezelf coachen ten tijden van stress.

Vermogen om te herstellen

Je lichaam heeft het vermogen om zichzelf te helen: een goede nachtrust herstelt vermoeidheid, wonden genezen van binnenuit. Ook geestelijk heeft iedereen het vermogen om te herstellen, maar dat is geen automatisch proces. Om echt te herstellen zal je eerst helder voor ogen moeten hebben wat echt van betekenis voor jou is. Dit leer je in de Weerbaarheidstraining. Ben je daar eenmaal van overtuigd, dan kun je veel aan.

Weerbaarheid werkt als een krachtig intern kompas

De stress die er eerst was, neemt af wanneer je ophoudt je af te vragen wat anderen denken. Tegelijkertijd hoef je anderen niet meer de schuld te geven van jouw omstandigheden. Conflicten en tegenslag worden gemakkelijk te hanteren. Geen trauma’s, sarcasme, naderende burn-out, ongeduld of onoverkomelijke stress meer. Je neemt weer beslissingen met zelfvertrouwen. Weerbaarheid werkt als een krachtig intern kompas. Dat is niet moeilijk, maar je moet het jezelf wel aanleren! Er is geen betere plek om dit te leren dan op de cursus weerbaarheid.

"Verbazingwekkend hoe eenvoudig het is gebleken. Al tijdens de weerbaarheidstraining, maar ook in de weken erna. Mijn perspectief is 180 graden gekeerd. Zo kalm en constant als ik mij nu voel bij wat mij daarvoor tot regelrechte wanhoop dreef. Die angst die ik had, het lukt mij niet eens meer die nog op te roepen. Het is weg!"

- ArneJournalist

Vijf vragen over Veerkracht

De vijf meest voorkomende vragen over veerkracht worden beantwoord in deze video. Vragen zoals: ‘Wat is weerbaarheid’?, ‘Kun je zelf beslissen hoe je reageert op tegenslag?’, ‘Ben je zwak als je minder weerbaar bent?’

Meer veerkracht ontwikkelen

Er zijn veel redenen om te werken aan je veerkracht en weerbaarheid. Hoe meer veerkracht, hoe beter je je voelt. Wanneer je deze training gedaan hebt zit je anders in je vel.

Voor wie is deze Weerbaarheidstraining?

 • Volwassenen die met (veel) tegenslag en of verandering te maken hebben.
 • Iedereen die onder druk flexibel, beheerst en gefocust moet blijven.
 • Personen die opmerkingen en feedback van mensen snel als kritiek of belediging ervaren.
 • Mensen die druk in sociale situaties ervaren. Bijvoorbeeld tijdens presentaties, agressie, autoriteit, bij dwang of in groepen.
 • Bij ondersteuning van medewerkers in veranderprocessen en fusies.
 • Mensen die (veel) met tegenslag te maken hebben (bijv. consultants die hun targets niet halen, openbare medewerkers die regelmatig brutale en onaardige mensen tegenkomen, ondernemers die steeds hun plannen moeten bijstellen) en personen waarbij verwachtingen regelmatig niet uitkomen en daar last van hebben (bijv. contracten die plotseling niet doorgaan, partners die liegen, ontslag, relatiestress).
 • Personen die in het verleden te maken hebben gehad met tegenslag, nu weer zijn opgeveerd en willen leren hoe je onder alle omstandigheden in je kracht kan blijven..
 • Als je weerbaarheid of veerkracht is verminderd door bijv. overwerkt zijn, ziekte, relatie druk, (beginnend) ouderschap.
 • Mensen die gespannen of overspannen zijn, stress gevoelig, of een (beginnende) burn-out hebben.
 • Verlegen personen, onzekere mensen en niet assertieve personen.
 • Voor personen die vroeger gepest zijn en waarbij die ervaring nog steeds hun reacties bepaalt.
 • Personen met ervaringen die moeilijk te verwerken zijn.
 • Voor mensen die zich moedeloos, hulpeloos, pessimistisch en/of zich een slachtoffer voelen.
 • ‘Hoog gevoelig’ of ‘te gevoelige’ personen. Mensen waar bij alles en iedereen om hen heen, vaak als te snel, te veel, te druk en te luid wordt ervaren. Zie de speciale pagina voor ‘Weerbaarheid bij hooggevoeligheid’.
  • Professionals in coaching, training en therapie die specifieker willen leren hoe je weerbaarheids vraagstukken kunt begeleiden. Artsen en bedrijfsartsen.
  • Managers die meer inzicht willen hebben in de ontstaan’s geschiedenis van stress, overspannenheid en burn-out, om zo sneller symptomen waar te nemen, waardoor er effectief en accuraat ingegrepen kan worden.
  • Ouders/onderwijzers die hun kinderen (en/of zichzelf) willen helpen om weerbaar (denk aan bijv. pesten) en vol vertrouwen in het leven te staan en vanuit een stevige basis met anderen om te leren gaan.

Data & locatie

Deze training duurt twee dagen van 09.00 tot 18.00 uur

3 dagdelen ONLINE
Vraag naar de 2022 planning
Van 9.30 uur tot 12.00 uur

2022 Live training
20 en 21 mei
16 en 17 september
Schrijf je hieronder in.

De training wordt gegeven in IJburg, Amsterdam.

Direct inschrijven

Investering

De ONLINE training (3 dagdelen): €330,00

Live trainingen:

Voor bedrijven, overheden, stichting en ZZP’ers: € 799,-

Bij deelname van meerdere personen geldt een extra aanbieding. Neem contact op over de extra kortingen.

Voor particulieren: € 499,- (bijvoorbeeld niet werkende, of werknemers die de training zelf financieren)

Deze bedragen zijn BTW-vrij en dus het netto bedrag. Trainingen zijn vaak aftrekbaar, vraag dit na bij de belastingdienst.

"…de weerbaarheidstraining was echt volledig op mijn niet zo heel weerbare lijf geschreven… Nadelig voordeel; ik ben zo enthousiast dat ik nergens anders meer over kan spreken… Dus verslag doen van die cursus; hoe leuk ik het vond en leerzaam, hoe goed om mijn eigenwaarde op te krikken, dat anderen ‘m ook moeten doen, etc…"

- Natalie

Gratis intake?

Maak nu gebruik van het gratis intake coach gesprek voor ‘Veerkracht & weerbaarheid’

 • Tijdens dit gesprek worden je doelen duidelijk zodat je weet wat je moet doen om je weerbaarheid te vergroten.
 • Krijg je vele nieuwe inzichten over wat de oorzaken zijn van jouw verminderde weerbaarheid en veerkracht.
 • Wordt duidelijk wat je volgende stappen zijn om je weerbaarheid en veerkracht in alle voor jou belangrijke situaties te versterken.
 • Valt er al een last van je schouders en voel je jouw energie niveau stijgen.

Bij het bedrag zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Twee-daagse training;
 • Koffie, thee en versnaperingen;
 • Syllabus;
 • Korting vervolg workshop ‘In een dag in je kracht’ – 290 euro i.p.v. 435 euro;
 • Gratis intake gesprek van een uur t.w.v. 175 euro;
 • De mogelijkheid om 5 coachgesprekken tegen reductie (40 euro korting per uur) te voeren, deze gesprekken kunnen ook voorafgaand aan de training plaatsvinden;
 • Meerdere assistent coaches om te zorgen dat alle deelnemers goede begeleiding krijgen;
 • De mogelijkheid om na de training te praten over een mogelijk vervolg traject (bijv. de training herhalen om het leren te verdiepen met een aanzienlijke reductie van de kosten).
 • Meedoen met de vervolg training ‘Geavanceerde technieken in het werken met identiteit’, met korting! I.p.v. 799,00 euro, 649,00 euro.

Totaal pakket

Training inclusief intensieve persoonlijke begeleiding: een intake gesprek, twee dagen training en vijf coach gesprekken (met korting!). Voor een groot resultaat.
Neem contact op

Wat vinden anderen?

Een overzicht van verschillende deelnemers aan eerdere trainingen en hun reacties, bevindingen en feedback! Zowel in tekst als beeld!
Bekijk feedback

Veelgestelde vragen

Klik hier voor een lijst met veel gestelde vragen over de training Toegang tot je Eigen Genialteit en trainingen in het algemeen.
Ga naar de faq

Nieuwe actie!

Doe je mee aan de training dan kan je een vervolg dagdeel ‘Effectief omgaan met stress’ volgen. Voor slechts 150 euro een hele avond antistress technieken leren.
Neem contact op

Voorbereiding

Boek: Victor Frankl – De zin van het bestaan (ISBN9061001730).
Boek: Wassili Zafiris – Geluk is deprimerend (hier te bestellen)
Download de folder

"I am fundamentally an optimist. Whether that comes from nature or nurture, I cannot say. Part of being optimistic is keeping one’s head pointed toward the sun, one’s feet moving forward. There were many dark moments when my faith in humanity was sorely tested, but I would not and could not give myself up to despair. That way lays defeat and death."

- Nelson MandelaVoormalig president Zuid Afrika

Voor wie is deze weerbaarheidstraining in Amsterdam nog meer?

Voor managers, coaches, leraren, begeleiders, artsen, therapeuten, politieagenten, ouders, NLP practitioners/ masters, trainers… Omdat je inzicht krijgt in hoe je kunt vaststellen of de weerbaarheid van mensen verlaagd is, wat de kenmerken zijn van verlaagde weerbaarheid, wat er specifiek nodig is om iemands weerbaarheid te vergroten, en hoe je iemand stap voor stap kunt helpen weer in zijn/haar kracht te komen!