Feedback Weerbaarheid & Veerkracht

“Het is bijna niet in woorden uit te drukken wat de training in vele opzichten met me heeft gedaan. Groots om waar te nemen én te ervaren hoe je veranderingen bewerkstelligt. Wijsheid, inzicht en het vermogen om door te dringen tot je kern. Veel geleerd, veel meegekregen, veel gelachen, maar ook gehuild. Wassili komt tot de essentie en doorziet waar het bij jou om gaat. Hij staat wat mij betreft op eenzame hoogte. En ik spreek uit ervaring. Een man van grote klasse!”

“De training is heel gericht, met veel oefeningen en dus uitermate praktisch. Het gaat bij de training niet om weerbaarheid naar buiten toe, maar om innerlijke weerbaarheid.”
Tytsje van der Laan-Reitsma, afd. Cultuur en Welzijn, Prov. Groningen

“Het waren 2 te gekken dagen, maar alles moet nog wel even zijn plekje krijgen.
Mijn collega’s reageerden erg enthousiast op onze ervaringen. Ik heb mijn eerste praktijkervaring ondervonden, en het werkte!”
David Peperkamp, concept & designer reclamebureau

“De training Weerbaarheid heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik vond het heerlijk om mijn interne kompas de nodige voeding te geven gedurende twee volle dagen. Het via ogenschijnlijk simpele oefeningen onderzoeken van mijn intenties, mijn eigen kracht, mijn manier van betekenis toekennen, bevestigt weer dat ik de regie heb over mijn denken, spreken, doen en voelen. ‘No one can drive me crazy, unless I give the keys away’. Tijdens deze dagen heb ik weer geleerd welke ‘keys’ ik heb en hoe ik ze elke dag kan inzetten om er een voor mij fijne en zinvolle dag van te maken, ondanks (de gebruikelijke) tegenslagen.”

“Er is hard gewerkt in een uitermate ontspannen sfeer waarin veel respect is voor elkaar. Het is de klasse van Wassili (en van Femke) om dit, vanaf het begin, over te brengen en te bewerkstelligen bij de cursisten. De prachtige locatie ondersteunt dit alles. Een cadeautje voor mezelf. Ik gun het iedereen.”
Leonie Zonjee, sales manager trainingbureau

“Ik vond het een groot voordeel om twee complete dagen coaching te krijgen in groepsverband, omdat je dan inziet dat er meer mensen zijn die op bepaalde vlakken tegen dezelfde problemen aanlopen als jezelf. Verder vond ik het een hele leuke en open groep mensen, waardoor je je snel op je gemak voelt. Iets wat natuurlijk heel belangrijk is op het moment dat je oefeningen gaat doen en als ‘proefkonijn’ fungeert.”

“De locatie was erg prettig, omdat deze een rust uitstraalt en ervoor zorgt dat je niet afgeleid raakt. De manier waarop de cursus opgebouwd is en de manier waarop de training door jou werd gebracht en geleid, Wassili, zorgde er bij mij voor dat ik geboeid en nieuwsgierig/ leergierig was en zonder moeite mijn aandacht erbij kon houden.”

“Wat ik vooral interessant vond, was dat je eigenlijk bij elke oefening jezelf bewust wordt van de stappen die je onbewust(-zijn) maakt. Vooral het onderdeel waarbij je bewust wordt dat je de baas bent over je eigen 4 krachten, het optimisme/ pessimisme, op zoek gaan naar je intenties en het gedeelte waarbij je uitleg gaf over hoe we aan elke gebeurtenis een eigen betekenis toekennen, waren voor mij de meest belangrijke en interessante delen van de training. Ik denk dat dit het meest herkenbaar op mij overkwam en ik werd heel nieuwsgierig naar hoe je die negatieve gedachtestroom kan herkennen en vooral kan ombuigen.”

“Ik merk dat ik me nu (ook in dagelijks leven) meer bewust ben van mijn betekenis toekennen aan dingen/ gebeurtenissen en kan nu ook makkelijker relativeren, want ik ben meer dan mijn ervaringen…;-)”
Eric, daghandelaar op de beurs

“Nogmaals bedankt voor de training van afgelopen weekend. Helaas/Gelukkig nog geen kans gehad om mijn nieuwgewonnen weerbaarheid in de praktijk te kunnen testen (hmm, of zou dat komen omdat ik veel van de dingen die ik voor afgelopen weekend als probleem zag, nu gewoon op me af laat komen?;-).”

“Ik vond de 2 cursusdagen super interessant en merk ik dat ik een stuk positiever tegen de dingen aan ben gaan kijken. Ook de ontspannen en zeer open sfeer binnen de groep was erg prettig.”
Marijn Bouma, developer reclamebureau

“Ik heb mijn weerbaarheid zeker kunnen testen; de ene keer succesvoller dan de andere, maar ben me er continu van bewust er op te letten. De cursus was echt volledig op mijn niet zo heel weerbare lijf geschreven…
Nadelig voordeel; ik ben zo enthousiast dat ik nergens anders meer over kan spreken… Dus verslag doen van die cursus; hoe leuk ik het vond en leerzaam, hoe goed om mijn eigenwaarde op te krikken, dat anderen ‘m ook moeten doen, etc etc.

Iedereen wordt zo moe van mijn weerbaarheidverhalen dat hun weerbaarheid inmiddels ook verlaagd is… maar dat is hun bubbel… ik heb daar geen last van… haha… ”
Natalie, eventmanager

“De dagen na de training ben ik me meer gaan realiseren wat gedachten allemaal met je doen en wat voor een uitwerking dat heeft. Ik heb al een paar winstjes geboekt maar de rust die je ervaart tijdens een training, is niet gemakkelijk terug te krijgen tijdens werk of privé sfeer. Ik ben daarom ook van plan om het boek tijdens mijn vakantie mee te nemen om de materie me nog meer eigen te maken. Vond het erg leuk om met je samen te werken; knap hoe je het allemaal doet en met volle overtuiging!”
Mark, traffic manager

“Ik heb het ervaren als een stukje bewustwording van jezelf en dat je daadwerkelijk in staat bent je gevoelens te kunnen sturen. Zelfs nu in de praktijk merk ik al dat ik dankzij de cursus bewuster over mijn gevoelens nadenk en het ‘hier en daar’ al veel beter weet te scheiden. Zo zijn er natuurlijk nog veel meer handige hulpmiddelen die ik heb opgedaan en waar ik naar terug kan grijpen, maar de basis is er!”
Coen, designer/DTPer reclame bureau

“Als ik terug kijk op de twee dagen, dan kan ik voor mijzelf zeggen dat het doel dat ik vooraf had wel is gehaald. Ik heb, zoals ik je al aan het einde zei, wel weer de kracht die ik eigenlijk altijd wel had, maar wat “verloren” was, weer gevonden. Dus voor mij geslaagd.”

“Algemene indruk van de training is dat je door het doen van de oefeningen tot soms verrassende uitkomsten komt, dus heel nuttig om deze oefeningen ook echt te doen. Ik merkte ook dat ik het zelf soms moeilijk vond om iemand te begeleiden. Inhoudelijk vond ik sommige onderdelen wat vaag, maar door de oefeningen te doen kwam dat later wel weer goed.”
Monique Labrie, Managing Consultant

“Na de training ben ik me weer bewust van mijn stuur. Dit geeft een gevoel van weerbaar zijn. Ik heb me de vraag gesteld hoe ik er voor zorg dat ik de geleerde dingen met me mee blijf dragen. Ik vind dit van essentieel belang. Zelf heb ik het volgende bedacht en pas ik dit ook al toe; sinds vele jaren doe ik in de ochtend en in de avond een korte meditatie. In de afgelopen dagen visualiseer ik het actieve proces (denken, voelen, handelen en spreken) met mijn voorhoofd en het ‘zijn’ (acceptatie, verwondering, eigenwaarde) met mijn buik. Op de één of andere manier voelt dit heel goed. De komende weken en maanden ga ik eens onderzoeken hoe dit uitpakt.”

“Verder voel ik me prima, zowel thuis als op mijn werk, ik voel me veel losser dan voordien. Dit komt zeker door de training.”
Peter, Manager non profit sector