Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Wealthy Mind Nederland

Hoe ontwikkel je een Wealth Mindset en wat betekent geld in jouw leven?

In 2013 heeft Wassili de door Tim en Kris Hallbom ontwikkelde training ‘Wealthy Mind’ naar Nederland gehaald.  De Wealthy Mind training wordt wereldwijd toegepast en ervaren als een doorbraak in hoe deelnemers met geld omgaan.

Wassili heeft zijn jarenlange ervaring met wealth building toegevoegd aan deze training. Het resultaat? Een zeer succesvolle manier om je diepste belemmeringen rondom geld en geld verdienen te transformeren.

Bevrijd jezelf van belemmerende ideeën over geld

We willen het allemaal: doen wat we belangrijk en leuk vinden én goed beloond worden voor onze inspanningen. Waarom is dat toch zo ingewikkeld? Wat maakt het zo lastig om meer te verdienen dan je nu hebt? Heb je niet de juiste ideeën? Of heb je niet de juiste mindset?

‘Geld verdienen’ gaat natuurlijk over ‘geld’ maar ook weer niet helemaal. Het concept ‘geld’ gaat over het vermogen om het leven te creëren wat jij wilt. Geld beheerst het leven van velen. We zijn er dagelijks mee bezig en soms ook in de nacht. Wat zou er gebeuren als geld je leven niet meer zo beheerst? Hoe zou het zijn om het leven te creëren wat je wilt en dat je geen zorgen over geld meer hoeft te hebben? Hoe zou jij je voelen wanneer geld en geld verdienen je leven niet meer bepaald? Wat zou er gebeuren wanneer jij het gevoel zou hebben dat geld ‘naar je toe komt’ in plaats van dat je ‘erachteraan moet’? Stel je eens voor hoe het zou zijn als jezelf zou bevrijden van al je belemmerende ideeën over geld?

Is geld het belangrijkst in ons leven? Waarschijnlijk niet. Toch kan geld aan je geluksgevoel bijdragen. Simpelweg omdat als je niet meer in tekorten denkt je je veel beter voelt. Bovendien blijkt dat geld ons wel degelijk gelukkig kan maken. Als we het uitgeven aan zaken die gekoppeld zijn aan onze diepste waarden. In het leven is het uiteindelijk belangrijk om je levensdoel te vinden en te leven. Hoe raar misschien ook: geld is één van de belangrijke middelen om je levensdoelen te kunnen vervullen. Daarom is geld niet alleen een middel om in onze behoeften te voorzien. Met geld kunt je dingen verwezenlijken die zonder geld nooit zouden kunnen.

De ‘Wealthy Mind’ training heeft al in meer dan 20 landen plaatsgevonden en velen geholpen om hun levenswensen te verwezenlijken. Deze training is de Nederlandse en enige erkende versie van het ‘WealthyMind™’ programma van het NLP instituut van Californië onder leiding van Tim en Kris Halbom. In deze training zijn door Wassili de nieuwste ideeën opgenomen die het verschil maken in hoe jij jouw succes kunt vergroten.

Deze training is uniek en levens veranderend

 • Je leert een uitzonderlijke transformatie techniek, het krachtigste en snelste proces om overtuigingen te veranderen bekend in NLP. Deze techniek wordt niet op andere instituten gegeven. Je leert hoe je overtuigingen kunt loslaten die je belemmeren het leven te leven wat jij wenst.
 • Je leert de 9 factoren die het mogelijk maken om te leren ‘manifesteren’. Met deze 9 factoren ontrafel je alle noodzakelijke stappen die nodig zijn om je wensen en verlangens te manifesteren.
 • Je leert hoe je mentale barrières en negatieve gedachten los kunt laten die je ondermijnen. Je zal je gelukkiger, vrijer en vrediger voelen.
 • Je zal ontdekken hoe je bewust kunt manifesteren wat jij wenst en wilt in je leven. In plaats van dat je onbewust creëert wat je niet wenst.
 • Je ontdekt hoe je jouw missie en overtuigingen kunt verbinden aan de doelen en dromen die je nastreeft. Je leert hoe je jouw dromen kunt gaan leven.
 • Al deze zaken leer aan de hand van het krachtigste middel van waarde dat wij hebben en kennen: GELD.

Het resultaat?

 • Je voelt je krachtiger en zekerder.
 • Je voelt je bevrijd van belemmerende gedachten en overtuigingen.
 • Je koppelt jouw levensmissie aan overtuigingen zodat je jouw levensdromen kunt gaan verwezenlijken.
 • Je gaat naar huis met een uitgewerkt plan om te ontdekken hoe je meer waarde in jouw leven genereert.
 • Je zal bevrijd zijn van belemmerende gedachten en gevoelens over geld.
 • Je gaat beter om met geld zaken zoals: sparen, uitgeven, ‘eerlijk delen’, investeren, kopen en verkopen, hypotheek, zaken doen enzovoort.
 • En je voelt je vrijer over – en bevrijd van geld.

Geld bevrijdt ons vermogen om te geven

Geld is niet alleen maar leuk. Dat weten we allemaal. Volgende sommigen is geld de bron van vele maatschappelijke en sociale problemen. Tegelijkertijd is geld voor ons allemaal uiterst belangrijk en leven we in een wereld waar we zonder geld niet zouden kunnen functioneren. Kunnen we geld gebruiken om onze levens te verbeteren én de wereld om ons heen te verbeteren? Kan geld juist bijdragen aan een betere wereld? Kan onze welvaart helpen beter te leven in de breedste zin van het woord? Ja!

Geen angst meer voor tekorten

Waarom? Omdat geld het voor ons mogelijk maakt om die dingen te doen die echt belangrijk zijn. Daarom is geld zo belangrijk en zou iedereen er genoeg van mogen hebben. Uit onderzoek (zie IK BEN niet alleen op de wereld) blijkt dat wanneer mensen € 100.000 salaris zouden ontvangen, men vrijwel gelijk gaat bedenken welk gedeelte daarvan weg te willen geven. Klaarblijkelijk is € 100.000 voor een gemiddeld persoon genoeg om niet meer vanuit tekorten te denken. Klaarblijkelijk bevrijdt geld ons vermogen om te geven. Dus wanneer de angst om niet genoeg te hebben volledig is bevredigd is blijken we automatisch te gaan doen wat het allerbelangrijkste voor ons is. We gaan nadenken over hoe we kunnen bijdragen. Uiteindelijk is geven veel belangrijker dan hebben. Zie ook het recente artikel ‘Iedereen 70.000 $’.

Als geld je ongezond maakt

Voor velen van ons is geld zeer belangrijk, maar slechts een middel. Voor anderen is de behoefte aan geld nooit te bevredigen. Zodanig zelfs dat onze gezondheid, relaties en familiebanden beschadigd kunnen raken. Geld heeft je dan in je macht. Op deze manier kan je obsessie met geld kan je ongezond maken. Overuren maken, nog harder werken, valsspelen, ‘met je ellebogen werken’, nachten wakker liggen…alles om maar (meer) geld te vergaren. Totdat dat niet meer goed gaat. Wanneer je werkt aan je Wealth Mindset leer je om al deze aspecten in balans te brengen. Geld verdienen hoeft geen struggle zijn. Geld verdienen en iets goeds doen voor de maatschappij hoeft geen utopie te zijn. Doen waar je passie voor hebt en daar goed betaald voor te krijgen is echt mogelijk. Welvaart is niet alleen weggelegd voor de lucy few. Jij kan ook leren zo te denken!

Huisarts Rohan Nahorst vertelt hoe hij deze training heeft beleeft en wat dit voor hem gedaan heeft en doet (klik voor video):

Met Wealthy Mind Nederland werken aan een nieuwe betekenis over geld in twee dagen

De training ‘Wealthy Mind Nederland’ duurt twee dagen. Lees hier meer over de onderwerpen die behandeld zullen worden.

Tijdens Wealthy Mind Nederland maak je kennis met de 4 psychologieën die welvaart mogelijk maken:

 • De psychologie van geld
 • De psychologie van systemische verandering
 • De psychologie van overtuigingen
 • De Wealth Mindset: de psychologie (mindset) van mensen die zeer effectief met geld omgaan en welvarend zijn in leven, relatie en zakendoen.
 • Inzicht de cycli van universele verandering krijgen.
 • Je geld doelen in kaart brengen.
 • Je kernwaarden bloot leggen.
 • Je basis aannames over geld, welvaart en rijkdom onderzoeken.
 • Je huidige overtuigingen over geld vinden en blootleggen.
 • Je meest belemmerende overtuiging ontdekken aan de hand van een diepte interview.
 • Leren wat overtuigen zijn, welke er zijn en hoe ze werken.
 • Een techniek leren om diepgaande transformatie te bewerkstelligen met overtuigingen.
 • Je diepste belemmerende overtuiging transformeren naar een overtuiging die je ondersteunt om je doelstelling te kunnen bereiken.
 • Je nieuwe overtuiging diep je lichaam en onderbewustzijn in coachen met nieuwe technieken (ontwikkeld door Wassili Zafiris).
 • Je nieuwe overtuiging omzetten in een actieplan.
 • Je actieplan uitwerken zodat je je ‘in je echte leven’ veel vrijer met geld en welvaart om kunt gaan.

Het gevoel van geld

Het gevoel dat je anderen kunt helpen. Het gevoel dat jij kan kiezen, het gevoel dat je echt leeft

Onbewust weten we allemaal al dat geld niet datgene is waar we naar op jacht zijn. Waar we werkelijk naar zoeken is het gevoel dat geld ons geeft. Het gevoel van vrijheid, het gevoel dat we kunnen doen wat we willen doen, het gevoel dat we geen angst meer hoeven te hebben, het gevoel van empowerment. Het gevoel dat je anderen kunt helpen. Het gevoel dat jij kan kiezen, het gevoel dat je echt leeft. Geld geeft ons het gevoel dat we kunnen creëren wat we willen. En dat gevoel is wat we willen hebben.

Waarom wil je dit? Omdat je gevoel bepaald hoe je handelt! Jouw onbewuste gevoelens over geld, geld verdienen, sparen, succes, rijkdom, welvaart etcetera bepalen jouw keuzes en werken als een selffulfilling prophecy. Hoe raar het mogelijk klinkt, als je al langer verlangt naar succes, meer geld, minder in tekorten wilt leven en het lukt je niet dit verlangen te verwezenlijken? Dan heb je waarschijnlijk onbewuste belemmerende gevoelens die jouw handelen uiteindelijk saboteren. Deze onbewuste gevoelens creëren je huidige niet succesvolle gedrag. Hoe hard jij je best ook doet.

De training is een doorbraak in mijn ontwikkeling: ‘Ik ben iemand!'” “Ik heb er zin. Kassa’s rinkelen, de rode loper is uitgerold en ik ga aan de slag…

- Elianne MCursist uit 2014

Waar gaat het om?

Het gaat erom dat jij de onbewuste ideeën en gevoelens die je hebt over geld bestuurt. In plaats van dat jouw onbewuste ideeën en gevoelens over geld jou besturen. Want wanneer geld ideeën en geld issues jou besturen en geld zorgen op wat voor manier dan ook in je achterhoofd zitten, wordt jij bestuurd door geld. Wil jij de bestuurder van jouw bus zijn of wil je dat geld, geld angsten en hebzucht jou en je leven besturen?

Geen geldzorgen meer

Stel je eens voor dat geld geen betekenis zou hebben, stel je eens voor dat geld geen enkel probleem meer zou zijn, dat je geen zorgen meer hebt over geld. Dat jij je niet druk hoef te maken over geld in de toekomst. Stel je eens voor dat je jouw kinderen naar de school kunt sturen die jij ze gunt. Stel je eens voor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over geld, over pensioen. Stel je eens voor dat jij je vrij zou voelen. Zou je dat willen?

Self-fulfilling prophecy?

Een collega van mij stuurde mij een jaar of 9 geleden een interessant onderzoek waarbij een aantal mensen in twee groepen werd verdeeld. De ene groep noemde zichzelf ‘een geluksvogel’ en de andere groep omschreef zichzelf als ‘nooit geluk hebbend…’ De onderzoeker had een doolhof bedacht waar alle deelnemers opdrachten in moesten oplossen. Stiekem had de onderzoeker 1 dollar biljetten verstopt in het gebouw waar de opdrachten plaatsvonden. Wat schetste zijn verbazing? Op het einde van de dag bleken de geluksvogels het geld gevonden te hebben en je raadt het al, de anderen hadden niets gevonden!

Een selffulfilling prophecy is een voorspelling die direct of indirect leidt tot het uitkomen van die voorspelling. “Een verwachting die uitkomt doordat er een bepaalde verwachting is (ongeacht of deze wel of niet wordt uitgesproken).” Bron: Ensie.

Geld en geven

Uiteindelijk creëert het hebben van meer geld de mogelijkheid om te geven. Geld gaat over de vrijheid om te geven wat je werkelijk wilt geven aan de wereld om je heen, de maatschappij. Daarom vind ik dat iedereen er genoeg van mag hebben.
Welke erfenis wil je jouw kinderen achterlaten? Misschien geld? Stel je eens voor dat jij jouw kinderen overtuigingen over geld kunt bijbrengen die ze zorgeloos laten zijn. Overtuigingen over groei, over ontwikkeling, over kunnen leren, over hoe je jouw behoeftes werkelijk leert bevredigen. Overtuigingen die helpen om het leven te kunnen leiden wat jij wilt en je helpen om bij te dragen aan jouw missie in het leven.

Je onbewuste geld issues weerhouden je om die vrijheid in je leven te hebben die je zoekt. Onbewuste overtuigingen die je belemmeren om volledig te leven. Te leven zoals jij zou willen. Zou je die overtuigingen en ideeën niet willen veranderen? Door middel van Wealthy Mind Nederland kan dat!

Onbewuste overtuigingen

Stel je eens voor hoeveel zelfvertrouwen je zou voelen wanneer je geen belemmeringen over geld en met geld hebt? Wanneer jij bestuurder bent van jouw geld overtuigingen en ideeën. Stel je eens voor hoe zelfverzekerd jij je zou voelen. Dit gevoel zal elk ander gebied van je leven beïnvloeden. Je carrière, je gezondheid, je emoties, je relaties. Geld onzekerheden beïnvloeden al deze gebieden. Pas wanneer je jouw geld issues in eigen hand neemt kunnen andere gebieden ook floreren.

Onze achtergrond beïnvloed onze overtuigingen

Ik kom zelf uit een gezin’s situatie waar geld een bron van schaarste was… ik ben me pas later gaan realiseren hoe die ervaring mijn overtuigingen over geld beïnvloed hebben. Door onze achtergrond zijn wij onbewust niet vrij in ons denken over geld. En mede daardoor kunnen we niet het leven leiden wat we wensen.

Met heel veel plezier kijk ik terug op de training. Na dik een week kan ik zeggen dat mijn relatie met geld én mijn betekenis van rijkdom blijvend is veranderd. Ik had een behoorlijke weerstand tegen een training over geld, maar ik ben blij hem eindelijk toch gedaan heb.

- Marcel de JongCursist uit 2015

Voor wie is deze training?

Wanneer je wilt gaan samenwerken, -wonen of trouwen. Een verbinding aangaan is niet niks. Vaak (en gelukkig maar) beginnen mensen een verbinding in ‘vertrouwen’. De praktijk wijst uit dat verwachtingen en ideeën over geld achteraf niet altijd even helder en duidelijk waren. Door deel te nemen aan Wealthy Mind kun je deze problemen voorkomen en weer plezier in financiële planning krijgen. In je persoonlijke ontwikkeling tijdens en na de training kun je helder krijgen op wat voor manier je samen meer welvaart wil verkrijgen. Zo breng je overeenstemming in verschillen, krijg je inzicht in de invloed van het familie systeem op jezelf en je partner. Bovendien leer je elkaar veel beter kennen, voordat je aan een samenwerking of relationele verbinding begint.

Wanneer je jouw financiële doelstellingen niet behaalt. Je financiële doelstellingen niet halen kan met veel dingen te maken hebben. Twee dagen gestructureerd werken aan jouw ideeën en overtuigingen over geld, welvaart en financiële onafhankelijkheid kan nu net het verschil maken. Je doelstellingen worden duidelijker, je mindset krachtiger en je acties helderder.

Mensen die financiële problemen/schulden en uitdagingen hebben en erachter willen komen hoe ze deze kunnen aanpakken en veranderen. Om uit de financiële problemen te komen is het belangrijk om te ontdekken hoe je in de problemen bent gekomen. Eén van de eerste vereisten om meer welvaart in je leven te krijgen is ‘zelfkennis’. Vanuit die basis weet je hoe jouw gemoedstoestanden en overtuigingen je beïnvloedt hebben in je beslissingen. Met nieuwe overtuigingen ontwikkel je de juiste gemoedstoestanden om de kern van de problemen aan te pakken, die je nu nog in de weg staan.

Mensen die over meer welvaart dromen maar die droom niet om kunnen zetten in actie. Veel mensen dromen over een vrijer en onafhankelijker leven. Veel van die dromen worden gestopt door financiële beperkingen en verplichtingen. In de Rijk Leven training leer je wat er nodig is om de weg vrij te maken voor je dromen en meer vrijheid.

De meest voorkomende ruzies in relaties gaan over geld. Leer menings- verschillen oplossen en de betekenis van geld van elkaar begrijpen. Zo kun  je tot overeenstemming komen, rolpatronen doorbreken, gelijkwaardigheid creëren en werkelijk delen. Het word makkelijker samen de toekomst te plannen en conflicten over geld op te lossen.

Wanneer je gedreven wordt door hebzucht, angst voor tekort en onzekerheid over geld. Voor mensen die de vrijheid willen om de lifestyle te kiezen die ze wensen en de dingen na te jagen waar ze in geloven.

Voor sociale entrepreneurs. Geld verdienen en ‘goed doen’ hoeven geen zaken te zijn die moeilijk te verenigen zijn. Grijp de kans om je onbewuste ideeën en overtuigingen over geld en geld verdienen in lijn te brengen met je sociale missie en geef jezelf en je bedrijf een grotere kans van slagen.

Entrepreneurs/ondernemers. Een goede ondernemer wil kansen grijpen en daar beter van worden. Wanneer je daarmee zowel je persoonlijke, als zakelijke doelen kunt behalen en welvaart in de brede zin van het woord weet te creëren, kun je met recht spreken van een succesvol entrepreneur.

Zzp-ers die een stabiel inkomen willen genereren, een buffer op willen bouwen en je kans van slagen zo groot mogelijk willen maken. Hierdoor word je professioneler, zakelijker (heb je minder last van de emoties) en kun je pensioen opbouwen. Wil je uit de marginaliteit komen en je ideeën een echt grootse kans geven en vrijheid creëren om te genieten van andere dingen dan alleen werk? Werk dan aan een mindset waarmee je kansen aantrekt en risico durft te nemen.

Mensen die over meer welvaart dromen maar die droom niet om kunnen zetten in actie. Veel mensen dromen over een vrijer en onafhankelijker leven. Veel van die dromen worden gestopt door financiële beperkingen en verplichtingen. In de Rijk Leven training leer je wat er nodig is om de weg vrij te maken voor je dromen en meer vrijheid.

Mensen die met geld werken en waar geld een belangrijk deel van de werkdoelstelling is. Zoals bijvoorbeeld daghandelaren, traders etc. Het is belangrijk om te weten wat de invloed van geld is op je mind-set om jezelf beter te leren kennen/begrijpen. Geld heeft een ‘speciale’ invloed en psychologie. Pas als je de diepgang en invloed van geld op jezelf beter begrijpt, kan je meer geld verdienen. Bij Wealthy Mind leer je los te komen van belemmeringen, waarvan je niet eens wist dat je ze in de weg stonden.

Financiële instellingen zoals bijv. banken om beter te begrijpen wat de invloed van geld is op klanten en om een manier te ontwikkelen van bewuster omgaan met geld die past in deze tijd.

Professionals die anderen over een Wealthy Mindset willen leren. Cliënten met geld issues hebben naast een goede financiële planner en bijv. maatschappelijk werker, iemand nodig die de persoon kan helpen om onbewuste patronen te doorbreken. De ‘hardnekkige’ zaken achter het gedrag van de persoon. Bij deze training leer je hoe je dat aan kunt pakken en wat daar allemaal bij komt kijken.

Het doel

Het doel van Wealthy Mind Nederland is niet alleen maar om meer geld te verkrijgen en succesvol te zijn, maar juist ook om de bijdrage te leveren waar jij voor gemaakt bent. Om het verschil te maken in de levens van anderen. Door je uit belemmerende ideeën over geld te bevrijden kan jij goed doen en dat verlangen hebben wij onbewust allemaal.

Stel je voor dat geld geen bron meer is van stress maar bijdraagt aan jouw gevoel van trots, opwinding, gevoel van vollediger leven, gezonder zijn en een toekomst waar je blij van wordt… en dat je jouw kinderen kan geven wat ze verdienen.

Want wat doen de echt rijken in de wereld? Die geven enorm veel weg.

Data & locatie

Deze training duurt twee dagen van 09.00 tot 18.30 uur.

Trainingsdata in 2022
Binnenkort beschikbaar.

De training wordt live gegeven tenzij dit niet kan dan zal deze online plaatsvinden.

De training wordt gegeven in IJburg, Amsterdam.

Direct inschrijven

Investering

€ 449,-

Deze bedragen zijn BTW-vrij en dus het netto bedrag. Trainingen zijn vaak aftrekbaar, vraag dit na bij de belastingdienst.

Bij het bedrag zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Twee-daagse training;
 • Koffie, thee en versnaperingen;
 • Syllabus;
 • De mogelijkheid om na de training te praten over een mogelijk vervolg traject (bijv. de training herhalen om het leren te verdiepen met een aanzienlijke reductie van de kosten).

Wealthy Mind Nederland totaal pakketten

Wil je voor eens en voor altijd bevrijd zijn van hang-ups over geld? Dat kan, kies dan uit een van de Premium pakketten hieronder.

Training 2 dagen + 3 maanden persoonlijke begeleiding

Leg in twee dagen je hang-ups over geld (of je er nu te veel van hebt of te weinig) bloot en ontdek wat je werkelijke overtuigingen over geld en welvaart zijn, verander de kernovertuigingen en werk een plan uit om het komende jaar aan je persoonlijke vrijheid te werken. Hierbij heb je 2 coach gesprekken van een uur per maand. 6 in totaal! De manier om wat je geleerd hebt te implementeren in je dagelijks handelen!

Hoeveel? € 1559,- (BTW vrij) in totaal

Premium Wealthy Mind training (3 dagen training) & coaching

Deelname aan de Wealthy Mind Nederland training + 1 dag waarbij je met een geweldige nieuwe methode jouw relatie met geld gaat verbeteren + 3 maanden persoonlijke begeleiding. Hierbij heb je 2 coach gesprekken van een uur per maand. 6 in totaal! Hier leg je niet alleen meerdere belemmerende overtuigingen bloot en transformeert deze, bovendien ga je jouw nieuwe ideeën in detail leren implementeren. Een top programma om je hangups over geld diepgaand te transformeren.

Hoeveel? € 1859,- (BTW vrij) in totaal

Premium VIP Wealthy Mind training (4 dagen) & intensieve begeleiding

Deelname aan de Wealthy Mind Nederland training + 8 coach gesprekken van 1 uur. 4 dagen training + 6 maanden persoonlijke begeleiding. Op dag 4 leer je de ins en out van de mindset van de handelaar. Een dag vol diepgaande affirmaties die regelrecht komen van de beste handelaren! Intensieve begeleiding met alle ins en outs over welvaart, geld en een vrij en onafhankelijk leven.

Hoeveel? € 2359,- (BTW vrij) in totaal

Wie een Premium plan aanschaft ontvangt een halve dag groeps coaching extra!

Neem contact op voor deze totaalpakketten

Wealthy Mind Nederland gaat over de psychologie van een gezonde relatie met geld

Uiteindelijk blijkt namelijk dat diegene die het welvarends leven, ook balans hebben in vele andere gebieden van hun leven. Zo bekeken is welvaart het gevolg van een manier van denken. Een manier van kijken naar jezelf, je kwaliteiten, je waarden en je toegevoegde waarde. Vandaar dat een echt rijk leven niet kan als je concessies moet doen. Als je het één alleen maar kan nastreven en het andere daarvoor moet opofferen. Welvaart is een geheel. Doe mee met de Wealthy Mind training en verander jouw leven.

Aangeraden

Het boek van Ben Steenstra & Wassili Zafiris, IK BEN niet alleen op de wereld.
Bestel boeken hier