Veel gestelde vragen over TEG

1. Waarom zou ik meedoen aan Toegang tot je eigen Genialiteit?

Om een zeer effectieve en nieuwe methode te leren over hoe je eigen geest-lichaam- emotie systeem werkt, waardoor je meer invloed krijgt op je gemoedstoestanden. Gemoedstoestanden bepalen namelijk volledig hoe je in het leven functioneert. Je leert de allernieuwste communicatie methodes en 15 processen waarmee je ook anderen zou kunnen coachen. Uiteindelijk leer je de kennis over Flow van Chichenmihay niet alleen voelen en begrijpen, maar ook toepassen!

2. Kan ik hier ook mee leren hoe ik me beter kan voelen en meer zingeving kan ervaren?

Dit is een training waarbij je leert wat je moet doen om je beter te voelen, zodat je dat wat belangrijk voor je is met meer plezier, gemak en passie kan doen. Neuro-semantiek legt een belangrijke verbinding met betekenisvolheid en betekenisvol leven. Vandaaruit ervaren mensen vaak zingeving.

3. Waarom niet gewoon NLP (Neuro Linguistisch Programmeren)?

NLP vormt de basis van deze training. Door de nieuwste technieken te gebruiken die voortborduren op NLP en die NLP zeer sterk vernieuwen, gaan wij een stap verder. Hier leer je snel, to the point en gedegen hoe verandering bij jezelf en anderen werkt, wat de invloed van taal is en hoe de geest werkt. Neuro-semantiek is een unieke innovatie omdat het ontwikkelingspsychologie, het werk van Viktor Frankl, Reflexiviteit en NLP gecombineerd heeft. Deze methode richt zich op twee zaken: Betekenisvolheid en Actie. Oftewel: hoe kun je dat wat jij betekenisvol vindt omzetten in actie. Het is de basis van je vervolgontwikkeling. Je leert dus ook NLP echter ook veel meer!

4. Is dit geen obscure methode?

Nee, zeker niet! M. Hall de ontwikkelaar van deze methode heeft bijna 40 boeken geschreven over het onderwerp. Er zijn in de wereld duizenden NLP’ers die door willen groeien met deze methodiek. Ook is er een internationale coachfederatie waarbij wereldwijd al 1000 coaches zijn aangesloten.

5. Kan een (gevorderde) NLP’er hier ook van leren?

Jazeker. In de trainingen zijn regelmatig vergevorderde NLP’ers (gecertificeerde NLP-trainers, coaches, masters en practitioners), soms met al 10 jaar ervaring, die verbaasd zijn over de effectiviteit en snelheid van deze methodiek.

6. Kun je hieraan meedoen als je nog geen enkele ervaring hebt?

Ja, dat kan. We streven naar gemengde groepen zodat beginners mee kunnen liften op de ervaring van gevorderden en gevorderden ervaring kunnen opdoen met beginners. Het is een bewuste keuze om deze verschillende niveaus bij elkaar te houden zodat iedereen het beste kan halen uit de training.

7. Is dit zinvol om te doen als ik wil leren over persoonlijke groei, communicatie, leiden, FLOW, coachen, NLP, neuro-semantiek, zingeving, passie, eigenwaarde, enzovoort?

Op alles: ja.

8. Hoe groot zijn de groepen?

Ergens tussen 6 en 20 deelnemers. Dat is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Bij elke training zijn assistenten aanwezig (deelnemers die de training al eerder gedaan hebben). Zij helpen de oefeningen zo goed mogelijk toe te passen.

9. Hoe gekwalificeerd is Wassili Zafiris?

Wassili Zafiris is de eerste aanbieder van neuro-semantische trainingen in Nederland en internationaal erkend NLP-trainer en coach. Hij is pionier op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, coaching en training. Hij heeft bij meer dan 25 erkende instituten gestudeerd en heeft vele coaches en therapeuten opgeleid. Zie ook zijn C.V.

10. Wat is de stap na TEG en is het certificaat erkend?

Ja, het certificaat wordt erkend door de Associatie voor Neuro-Semantiek (P2010). De stap na TEG is de training Geniaal Leven, waarbij je nog specifieker leert hoe je effectief met de belangrijke zaken uit je leven omgaat. Als je beide trainingen doet, ontvang je het neuro-semantische practitioner certificaat. Boek je ze gelijktijdig ontvang je 100 euro korting op het totale bedrag. Wil je dan ook nog NLP-practitioner worden (en later master) dan kan dat ook. Ook is TEG de basistraining die nodig is om onze coachopleiding, Matrix Coachen, te volgen.

11. Wat is het verschil tussen een NLP-practitioner en het neuro-semantische certificaat?

Zie vraag 3 en ook het artikel over dit verschil.

MEER INFO?
Klik hier of bel nu
020-4206428

12. Wie doen er mee aan deze training?

NLP’ers, coaches, trainers, mensen die willen leren hoe je je eigen gemoedstoestanden positief beïnvloedt, professionals die willen leren hoe ze meer gefocust kunnen raken en actief in FLOW komen, managers, ondernemers, mensen die met mensen werken en meer inzicht in communicatie en menselijke interactie willen krijgen. Maar ook serieuze sporters, mensen die beter uit de verf willen komen, mensen die willen groeien, mensen zoals jij en ik.

13. Hoelang zijn de trainingsdagen?

Het is een intensieve kennismakingstraining met NLP en vooral neuro-semantiek en de dagen duren lang hoewel deelnemers dat meestal niet zo ervaren. De training duurt officieel 3 dagen echter eigenlijk klopt dat niet helemaal. De trainingsdagen zijn relatief lang, van 9.00 uur tot 18.30 uur. In vergelijk met vele andere opleidingen die om 10.00 beginnen en om 17.00 uur eindigen, duren onze opleidingen 2,5 uur langer per dag en over 3 dagen genomen is dat bijna 1 volle trainingsdag extra. Dus eigenlijk spreken we effectief van 4 dagen.

14. Kunnen artsen deze training indienen voor accreditatie punten?

Ja. Hieronder staan de trainingsuren die je kunt kopiëren voor je accreditatie aanvraag.

9.00 uur – 11.00 uur – 2 uur
15 minuten pauze
11.15 uur – 13.15 – 2 uur
75 minuten pauze
14.30 -16.30 – 2 uur
15 minuten pauze
16.45 – 18.45 – 2 uur
Totaal: 8 uur * 3 dagen = 24 uur

Terug naar overzicht TEG