Training. Wassili Zafiris. NLP. RETEC.

Trainingen

Ik geloof dat je een goeie training niet zomaar ‘bedenkt’ of ‘uit je duim zuigt’. Een goeie training is niet alleen maar goed door hoe de trainer zijn materiaal presenteert en hoe deze interacteert met de groep. Dit zijn zeker zeer belangrijke kwaliteiten die de ene van de andere trainer onderscheidt. Wat minstens zo belangrijk is (zo niet belangrijker) is of de inhoud van de training reflecteert wat de cliënt nodig heeft. Je zou trainingen in twee categorieën onder kunnen verdelen wat mij betreft:

  1. trainingen die gemaakt zijn voor een bepaald publiek;
  2. trainingen die ontstaan door een vraag.

Modelleren is het vermogen om gedrag, situatie of processen te ‘imiteren’ door het driedimensionale aspect van dat gedrag bloot te leggen.

Wassili Zafiris- Recognized by the NLP global bodyIn de loop der jaren heb ik in beide groepen trainingen ontwikkeld. Altijd staat gedegen onderzoek aan de basis van elke training die door mij of bij ons ontwikkeld is. Het onderzoek waar ik me in gespecialiseerd heb heet ‘modelleren’. Dit is een manier van onderzoek doen waarbij je niet alleen literatuur kennis, eigen ervaring en tips uit trainingsboeken gebruikt. Het is een methode om het ‘driedimensionale aspect’ van bepaald gewenst gedrag, of proces bloot te kunnen leggen. Pas als je bij meerdere personen of situaties patronen vindt van dat gewenste gedrag, ga je modellen ontwikkelen. Zodat je deze kennis zo efficiënt mogelijk over kunt dragen aan de deelnemers van een training. Je zou kunnen zeggen dat als je effectief modelleert, dan ‘vind’ je de kerneigenschappen van iets. En als je die aan iemand anders leert, dan gaat die persoon bijna ‘als vanzelf’ het gedrag ook doen. Voor mij is dit een geweldige en bevredigende manier om trainingen te ontwikkelen, daar mijn cliënten daar enorm voordeel bij hebben.

Een voorbeeld

Ik heb jaren lang leiders begeleid die hun onderneming enorm wisten te vernieuwen, waarbij ze tegelijkertijd de potentie van hun medewerkers volledig wisten te faciliteren. Een manier van leiden met positieve consequenties, want deze bedrijven lopen nu vooruit in de veranderende economie. Ik heb hun leiderschapsstijl gemodelleerd en daar is de training ‘Nieuw Leiderschap’ uit ontwikkeld. Nu kan ik hun kennis (samen gevoegd met mijn kennis) overdragen aan leiders en managers die ook graag willen leren hoe ze die kwaliteiten eigen kunnen maken. Onder de kopjes ‘Algemeen’ en ‘Zakelijk’ kun je de trainingen vinden die al uitgewerkt zijn en zichzelf keer op keer bewijzen in effectiviteit. Daarnaast kan je ook een specifieke vraag hebben waar nog een training voor ontwikkeld dient te worden. Als dat het geval is neem dan gerust contact met me op.

Wassili heb ik tijdens mijn co-trainerschap leren kennen als een top trainer! Steeds weer verrast hij door zijn creatieve en gespecialiseerde toepassingen van NLP. Maar wat hem voor mij- samen met o.a. Robert Dilts – doet behoren tot de top van inspirerende voorbeelden, is zijn liefdevolle, betrokken en heldere manier van aanwezig zijn, zowel voor de groep als in de individuele begeleiding. Ook van mij als co-trainer. Wassili inspireert je tot het avontuur van steeds een stapje uitstijgen boven je niveau, dat doet hij door vanuit grote betrokkenheid te investeren in het contact .

- Elizabeth BermanGecertificeerd NLP trainer

Algemene trainingen

‘Open’ trainingen en workshops die toegankelijk zijn voor de zakelijke en niet zakelijk markt.
Bekijk algemene trainingen

Zakelijke trainingen

de trainingen en workshops die ingezet worden in het bedrijfsleven.
Bekijk zakelijke trainingen