AlgemeenBlogBoekCoaching

Persbericht Biennale Athene 2013

By 17 September 2013 June 10th, 2021 No Comments

Persbericht Biennale Athene 2013

Tweet helpt Griekenland uit crisis – Nederlandse coach onderdeel van kunstproject Biënnale Athene 2013

Amsterdam, 17 september

Dat zijn tweet zo’n impact zou hebben, had Guardian-journalist Jon Henley niet gedacht. John’s oproep voor persoonlijke verhalen over de crisis in Griekenland, resulteerde in een groots kunstproject. Dit project wordt tijdens de Biënnale in Athene vertoond. De befaamde Engelse kunstenaars DashNDem gebruikten een van John’s artikelen als inspiratiebron voor hun nieuwste kunstproject: Reaching Re-birth. De Nederlandse-Griekse verandercoach Wassili Zafiris werd gevraagd hier deel van uit te maken.

Op 9 maart 2012 stuurde Jon Henley, journalist van The Guardian, een tweet rond, waarin hij vroeg om verhalen over misère en zelfhulp in Griekenland voor een serie aangrijpende artikelen. Zijn eerste artikel ging over Katerina Kanelidou. Een Griekse mental coach van 42 jaar die zich vrijwillig inzet om werkelozen te helpen zichzelf en het land uit crisis te halen. Ze begon een coachgroep met als doel: zelfrespect en zelfvertrouwen hervinden door verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid in mensen wakker te maken. Het artikel over dit bijzondere project inspireerde de befaamde Engelse kunstenaars en academici DashNDem (www.dashndem.com) voor hun kunstproject: Reaching Re-birth tijdens de Biënnale in Athene.

Reaching Re-Birth

In ‘Reaching Re-birth’ begeleiden twaalf internationale top life-coaches het Griekse publiek door middel van coachvideo’s. Een van de deelnemende coaches is Amsterdammer Wassili Zafiris. Zafiris, geboren Nederlander met Griekse vader, gelooft dat een crisis alleen echt overwonnen kan worden, wanneer men de moed vindt om de ‘werkelijkheid van de situatie onder ogen te komen’. “De kern van tegenslag en crisis is veerkracht en weerbaarheid. Het vermogen om de grootste tegenslag om te zetten in positieve verandering en een sprong in bewustzijn”, aldus Zafiris.

Coaching via video

Reaching Re-birth is een kunstexpositie op basis van ‘personal coaching‘ om de Griekse bevolking te helpen uit de crisis te komen. De coaches nemen de kijker mee in het onderzoeken van de belangrijkste persoonlijke issues die aanleiding gaven tot de crisis. Er worden verschillende onderwerpen behandeld. Het ‘nemen van verantwoordelijkheid’. Hoe overwin je boosheid en trots? En hoe transformeer je pessimisme.

Topcoaches

De topcoaches werden gekozen uit 28.000 leden van The International Coach Federation. De grootste coach federatie in de wereld. De missie van de ICF is ‘to be in service of humanity flourishing’. Nederland wordt vertegenwoordigd door Wassili Zafiris, Coach, NLP Master trainer en neurosemantiek trainer. Hij is bekend van zijn dubbel genomineerde boek ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ (i.s.m. Ben Steenstra) over ‘Meaningful Profit’ en zijn werk als ‘Climate Leader’ bij Al Gore’s Project Reality. (www.wassilizafiris.nl)


Voor de redactie:

Voor meer informatie en interviews kunt u Wassili Zafiris bereiken via wassili@wz.interdev4.nl of 06-14495270

Leave a Reply