Boeken

Wassili is auteur, co-auteur en uitgever van verschillende boeken. Hieronder vind je meer informatie over zijn boeken. Onderaan deze pagina kun je de boeken bestellen.

Actie! €20,00 i.p.v. €24,95! Geluk is deprimerend

Mijn nieuwste boek ‘Geluk is deprimerend’ uit. In dit boek zoeken we naar antwoorden op vragen over geluk. Wat is geluk? Wat weten we over gelukkig zijn en welke ideeën en aannames over geluk beïnvloeden onze geluksbeleving? We zoeken naar antwoorden op vragen over depressie. Wat is depressie eigenlijk? Hoe ontstaat het? Hoe ziet de ‘binnenwereld’ eruit van een neerslachtig persoon? En wat zijn cruciale zaken die we kunnen leren van neerslachtigheid over geluk?

Lees meer over dit boek

Actie! €15,00 i.p.v. €20,00! Ik BEN niet alleen op de wereld

BESTE ONDERNEMERSBOEK 2011
BESTE MANAGEMENTBOEK 2012

Wat doe je als je niet lekker in je vel zit? Hoe leid je een onderneming? Wat doe je als je meer wilt dan ‘alleen’ geld verdienen? Hoe maak je jezelf waardevol, wat is jouw bijdrage, jouw nalatenschap? Werk je om geld te verdienen, of om iets te betekenen voor een ander? ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ laat zien dat die twee hand in hand kunnen gaan.

De betekenis economie in actie: Meaningful Profit

Ben Steenstra begon in 2005 samen met coach Wassili Zafiris de zoektocht naar zichzelf en veranderde van een ‘reclamelul’ in een betekenisvol ondernemer. Openhartig en meeslepend beschrijft Ben het verloop van zijn transformatie; de weerstand, blunders, geboekte successen, provocerende coachsessies en confrontaties met zichzelf en zijn medewerkers. Wassili neemt Ben mee naar de psychologie van Meaningful Performance (Betekenisvolle Actie). Ben raakt steeds meer geïnspireerd om deze kennis in zijn onderneming te implementeren. Ze werken zeer intensief samen om de eerste Meaningful Profit onderneming te creëren gestuurd door Agile en Lean principes. ‘IK BEN niet alleen op de wereld’ is een bijzonder, lekker leesbaar boek over betekenisvol ondernemen en persoonlijke ontwikkeling in een tijd van crisis.

Het boek biedt inspiratie op veel gebieden, waaronder:

  • motivatie en zingeving; wat zijn je hoogste intenties?
  • persoonlijk leiderschap; hoe de mens weer het middelpunt kan worden in de onderneming
  • de betekenis economie; ondernemen in de nieuwe economie
  • generatief kapitaal; de kracht van het collectief
  • agile en lean samenwerken
  • de psychologie van Meaningful Performance: hoe creëer je een betekenis mindset?

Uiteindelijk leidt Bens en Wassili’s zoektocht naar een nieuwe ondernemingsvorm: meaningful profit, de gulden middenweg tussen profit en non-profit.

Auteurs: Wassili Zafiris en Ben Steenstra
Doelgroep: Iedereen die betekenisvol wil ondernemen, werken en leven
Verkrijgbaar: 2011 – ISBN 10: 9052618380 – ISBN 13: 9789052618388 (Uitgever: SDU)

EETLUST

De ingrediënten voor de ultieme chef, 10 top-koks en hun geheimen

Geïnterviewde chefs: Jamie Oliver, Nigella Lawson, Gordon Ramsay, Herman den Blijker, Ferran Adria, Nadia Santini, Anthony Bourdain, Curtis Stone, Sergio Herman en Alain Passard.

Meer dan 10.000 exemplaren verkocht!

“Als chef moet je iets flamboyants hebben, spannend zijn en steeds op zoek zijn naar the next big thing”, zegt Gordon Ramsey tegen Aranka van der Pol. Alain Passard (Frankrijks top vegetarische chef) vindt het belangrijk dat een chef-kok een leraar is en volgens Sergio Herman (Neerlands Michelin chef) zit het chef zijn ‘in je binnenste’.

Maar wat zijn nu de echte ingrediënten die het recept vormen voor de ultieme kok? Op zoek naar dit recept bezocht Aranka van de Pol samen met fotograaf Frank de Ruiter en top-coach Wassili Zafiris tien van de succesvolste chefs in de wereld.

Een verrassend boek over koken, de extreme wereld van de top-kok en de psychologie achter de chef.

Aranka van der Pol reisde de wereld over om te koken, eten, spelen en praten met ’s werelds meest beruchte chefkoks. Wassili Zafiris reisde met haar mee om te achterhalen wat er in de geest van een topchef omgaat. Zo is het eerste ultieme recept van de geest van de topchef tot stand gekomen.

Auteur: Aranka van der Pol i.s.m. Wassili Zafiris
Verkrijgbaar: 2008 – ISBN 10: 9085104823 – ISBN 13: 9789085104827 (Uitgever: Dutch Filmworks)

‘s-Werelds eerste recept van de geest van de topchef! Leer denken als een sterren chef.

Boeken bestellen

Alle boeken van Wassili zijn via deze website te bestellen. Na betaling worden ze snel bij je thuis gestuurd. De boeken zijn ook bij Bol.com of bij Bruna te bestellen.

Direct boek(en) bestellen