Openbaar spreker

Wassili Zafiris is (1964) gespecialiseerd in het faciliteren van verandering en ervaren openbaar spreker. Wanneer hij werkt aan een onderwerp doet hij nauwgezet onderzoek. Hij creëert nieuwe modellen en technieken die toepasbaar zijn voor veranderprocessen. Wassili daagt aannames uit en past zijn innovaties toe voor organisatieverandering en individuele transformatie.

Wassili is de co-creator van het businessmodel Meaningful Profit. Met Meaningful Profit inspireert hij ondernemers om zowel betekenis als financiële gezondheid na te streven. Hij ontwikkelde Driven by Nature. Een nieuwe motivatietheorie over menselijk gedrag. Wassili heeft ook coaching applicaties ontwikkeld voor het werken met depressie. Een niet-therapeutische benadering voor het werken met depressieve gedachten en gevoelens. Hij heeft unieke ervaring als mental coach van het Nederlands Dames Volleybalteam. Hij bracht 18 maanden door op tournee met het team, waarbij hij zowel het team als de individuele spelers coachte.

Wassili‘s laatste onderzoek gaat over de onbekende impact van onze emoties op onze besluitvorming. Hij heeft baanbrekend werk verricht met nieuwe technieken om lastige gevoelens te beïnvloeden. Dit is van ongelooflijke waarde binnen individuele verandering en relationele therapie. Relatie Emotie Therapie en Coaching (RETAC) is een van de meest effectieve veranderingsmethoden.

Heeft u interesse om Wassili uit te nodigen als spreker voor uw congres, netwerkbijeenkomst of innovatieplatform? Neem dan nu contact op!

Inzetbaarheid: Lezing, Dagvoorzitter, Workshop/Masterclass, Consultant/Trainer.

Ik BEN niet alleen op de wereld
2 nominaties: Beste ondernemersboek & beste managementboek

Boek Wassili als spreker over hoe je leert denken als een top Meaningful Profit ondernemer.
Het creëren van Generatieve Samenwerking op een betekenisvolle en profijtvolle manier.

Eetlust
‘s-Werelds eerste recept van de mindset van een top chef! Meer dan 10.000 boeken verkocht!

Leer denken als een Michelinster chefkok. Boek Wassili om te spreken over meesterschap.

Geluk is deprimerend
Wassili’s nieuwste boek

Een nieuwe therapie voor depressiviteit? Gelukkig zijn willen we allemaal, maar is dat niet de reden van ons ongeluk? Boek Wassili om te spreken over geluk, depressie en… mazzel. Meer over dit boek →

Wassili Zafiris Team Coach

Teamcoaching
Mental coach van het Nederlands dames volleybalteam

Boek Wassili om te spreken over hoe je als team mentaal sterk kunt worden en als eenheid leert functioneren.

Wassili is een congruente spreker, die velen inspireert en helder en bevlogen kan vertellen en verwoorden wat hem raakt.

- Drs. Anneke MeijerNLP trainer, GZ-psychologe, directeur IEP (Instituut voor Eclectische Psychologie)

Emoties veranderen: stress, spanning en negatieve emoties transformeren

Een revolutionaire nieuwe theorie over hoe emoties worden gemaakt. Wanneer we begrijpen hoe onze emoties onze realiteit vormen, verandert de manier waarop we problematisch gedrag benaderen. Stress, negatieve emoties, relatieproblemen, problematisch gedrag komen allemaal voort uit onbewuste gevoelens. Hou je vast voor een nieuwe kijk op hoe we kunnen veranderen! Een opmerkelijke nieuwe methode om stress, spanning en negatieve emoties te transformeren. Een presentatie vol tips en technieken voor iedereen die wil leren hoe ons brein werkt. Hier meer over RETEC.

Boek Wassili voor een middag van eyeopeners. Vraag naar de tailor-made opties.

Boek Wassili

Generatief leiderschap: hoe leiders elkaar kunnen leiden en teams kunnen creëren die optimaal presteren.

Wie heeft er een leider nodig die niemand volgt? Leiden gaat over hoe je een cultuur van samenwerking tot stand brengt! Samenwerking heeft altijd centraal gestaan ​​bij innovatie. In een tijd van virtuele verbindingen is samenwerking het verschil dat het verschil zal maken! Wil je leren over de vaardigheden die nodig zijn voor generatieve samenwerking en je leiderschapsstijl naar een hoger niveau tillen? Lees hier meer.

Boek Wassili om te ontdekken hoe Generatieve Samenwerking kan leiden tot ongekende motivatie, waardering en output. Vraag naar de mogelijkheden van een tailor-made presentatie.

Boek Wassili

De psychologie van motivatie, talent ontwikkeling, Flow, zingeving

Is er een relatie tussen motivatie en zingeving? Hoe worden mensen zo gemotiveerd dat ze niet anders kunnen dan voor hun doelen gaan? Wat is de krachtigste manier om motivatie aan te wakkeren in mensen?

Boek Wassili voor een middag met ongekende inspiratie.

Boek Wassili

Welvarende mindset, overvloedige rijkdom

Wassili begeleidt al meer dan 25 jaar beurshandelaren. Hij deed onderzoek naar en leerde succesvolle vermogensstrategieën. Wassili kan zijn bevindingen delen over wat een welvarende mindset creëert. Ben je benieuwd hoe je jouw mindset kunt beïnvloeden voor een meer winstgevende manier van denken? Lees hier meer over Wealthy Mind.

Boek Wassili voor een middag van eyeopeners.

Boek Wassili

Geniale Relaties: Hoe verander je de valkuilen van verbinding in verstoorde relaties?

Relatieproblemen zijn overal, thuis en op de werkplek. Ze beïnvloeden je stabiliteit. Hoe je over jezelf en anderen denkt. Ze beïnvloeden de manier waarop je samenwerkt, je kinderen benadert en jouw toekomstverwachtingen. Deze presentatie gaat over de kern van wat relatieproblemen veroorzaakt. Op basis van nieuw neurowetenschappelijk onderzoek leer je wat de oorzaak is van onze relatieproblemen en hoe je deze kunt oplossen! Vol met inzichten, ‘tips en tricks’. Lees hier meer.

Boek Wassili om te ontdekken hoe relatie problemen opgelost kunnen worden! Vraag naar de mogelijkheden van een tailor-made presentatie.

Boek Wassili

Verander stress op de werkvloer!

Verandering en stress hebben alles met elkaar te maken. In mijn nieuwste hoofdstuk Stress en Relaxation in de workplace, voor het Oxford Textbook of Organisational Medicine, beschrijf ik de nieuwste ins en outs over stress op de werkvloer en hoe je het best om kunt gaan met een constant veranderende wereld.

Boek een presentatie over de oorzaken, gevolgen en oplossingen van stress op het werk.

Boek Wassili

Burnout, crisis en depressie

Hoe kan een traumatische gebeurtenis depressie veroorzaken? Wat is de relatie tussen burnout en depressie? Is depressiviteit op het werk effectief te veranderen? Wat kan je doen om een burnout te voorkomen?

Boek Wassili voor verassende nieuwe inzichten over deze onderwerpen.

Boek Wassili

Komende speaking events

3-5 December 2021
International NLP Confex for Business Excellence, Online

Meaningful Profit, integrating human nature in business

.

Meer informatie
24th of November 2021
NLP Health and Addictions International Online Conference

Depression and Zest for Life coaching with NLP

Meer informatie
5 juni 2021
NLP Health conference, Athens, Greece

Masterclass Depression Coaching- Understanding and changing the inner landscape of depression.

.

Meer informatie

Voorbeelden van eerdere speaking events

 • Quantum, Argentina, Masterclass Depression Coaching- Understanding and changing the inner landscape of depression, 24 maart 2021, Online.
 • IIOPM Psychiatry Congres, Stress and Resilience at work in the Hospital, 5 december 2020, Online.
 • NVNLP congres Online, Tools voor moeilijke tijden – Relatie Emotie Therapie en Coaching (RETeC), een nieuwe methode om met emoties in relaties te werken, 28 november 2020, Online.
 • Netwerk Cafe Online, Veerkracht en Weerbaarheid in tijden van Corona, 2 december 2020.
 • Nederlands NLP congres: NVNLP Online, NLP in tijden van Relatie Crisis: Relatie Emotie Therapie en coaching (RETEC), 8 november 2020.
 • Presenting my new book Happiness is Depressing , Crete, Greece, September 24 2019, at the NLPU Trainers Training.
 • Keynote Speaker: Generatief Samenwerken. Opening academisch jaar. 26 augustus 2019, Hoge School Utrecht, Institute for ICT
 • Keynote Speaker: Resilience in times of stress, disruption and adversity, The heart of business continuity management. May 9 2019, 5th Risk and BCM Forum, Athens, Greece
 • Netwerk Café, Amsterdam, 3 april 2019, Omgaan met tegenslag op de arbeidsmarkt, ontslagen en 50+.
 • Gezond Denken en Doen, nascholing, 2,3 februari 2019, Masterclass Depressie Coaching.
 • IIOPM Conference, Psychiatry, Doncaster, UK, 8 oktober 2018, Stress and relaxation in the workplace.
 • Nijenrode Business University, Masterclass Digital Leadership, 17 december 2018, De impact van de digitale transformatie op het bedrijfsleven: Masterclass Veerkracht & Persoonlijk leiderschap.
 • Nijenrode Business University, Masterclass Digital Leadership, 3 juli 2018, De impact van de digitale transformatie op het bedrijfsleven: Masterclass Persoonlijk leiderschap.

Klik hier voor meer events

 • MetaGroupHolland, Trauma, PTSS en depressie training, 28 Juni 2018, training n.a.v. mijn boek Geluk is Deprimerend. Co-trainers Frank Pucelic, Lucas Derks.
 • De Master Spreekt, KNVI boekpresentatie, 8 juni 2018. Presentatie: Stress, het brein en omgaan met verandering.
 • NVNLP voorjaarscongres, 26 MEI 2018, Modelling & Mastering Depression n.a.v. mijn boek Geluk is deprimerend.
 • KNVI congres, Informatie is m8, 10 NOVEMBER 2017, In de digitale sector is een ongekende transformatie gaande: Leiden in een wereld van onvoorspelbare verandering.
 • Gemeente Almere, Verandering en transformatie, 21 SEPTEMBER 2017, Een brainstormsessie met 100 leiders en een vlammende conclusie.
 • Voorjaarscongress NVNLP, 27 mei, Wassili presenteert zijn laatste bevindingen over hoe je depressie kunt begeleiden als coach.
 • GGD Hollands Noorden, 31 januari, over Persoonlijk leiderschap: het innerlijk landschap van verandering.
 • Vlieland cultuur route, 17 december, Wassili draagt voor uit zijn nieuwste boek Geluk is deprimerend afgewisseld door dichteres Gerda Posthumus in de oude schuur.
 • De Nederlandse Vereniging voor NLP, 26 november, Wassili spreekt op het jaarlijkse NVNL congres. Hij heeft 7 nieuwe technieken ontwikkeld om uit neerslachtigheid te komen en levenslust te ervaren!
 • Algemene Leden Vergadering DECO (fashion retail vereniging), 6 juni, over Teamkracht, de essentie van samenwerking.
 • Human Scale Amsterdam,12 mei, over de essentie van verbinding en samenwerking: Get connected!
 • NLP congres Praag, 24 oktober,over ‘Geluk is deprimerend’ op het grootste NLP congres van Tsjechië.
 • Bitcoin Wednesday Amsterdam, 7 oktober, over ‘cultuur en geld’.
 • ICF Congres Bulgarije, 30 september, ‘expert coach’.
 • Therapiedag NIP, Utrecht 18 februari, ‘Betekenis en crisis’.
 • ZijActief Limburg, Roermond 24 januari, ‘Ontwaak je talent’.
 • Nederlandse Zorgautoriteit, Utrecht 19 november, ‘Motivatie en werk’.
 • Nyenrode Alumni Career event, Breukelen 13 november, ‘Over de zin van betekenis in je carrière’.
 • Nationaal Psychologie Congres, Maarssen 8 november.
 • ICF Zweden Wereld Conferentie, Malmö, Zweden, Gepresenteerd video: ‘The First WorldWide Crisis YOU can DO Something About’, september 2014
 • ICF Finland leden workshop, Helsinki, Finland, ‘Ondernemerschap & Veerkracht’, juni
 • International Coaching Federation, Greece Chapter, ‘Resilience in times of crisis’, Athens, Greece.
 • ‘All Energy Day’ Climate KIC, over ‘Entrepreneurship & Energie’.
 • Bij een ondernemersvereniging in het midden van het land over ‘de kracht van falen als ondernemer’.
 • Bij een supervisie opleiding voor hypnotherapeuten over ‘veerkracht & depressie’.
 • ABN AMRO Dialogues House, over ‘Klimaat verandering en de economie’ in de hoedanigheid als Climate Leader in Al Gore’s Reality Project.
 • Keynote speaker op het eerste online wereld NLP congres, met o.a. R. Dilts, M. Hall, T. Halbom, P. Tompkins & J. Lawley.
 • Home Trade Centre (woon en interieur beurs), over ‘betekenisvol ondernemen en de kans in crisis’.
 • Kirkman Company bij de kickoff van hun nieuwe bedrijfsmissie, over ‘zingeving, sociaal ondernemen en leiderschap’.
 • Flat Garden Event bij de Meaningful Profit Award, over ‘de menselijke natuur en diepe motivatie’.
 • Marcom (de grootste reclame en marketing beurs), over ‘zinvol ondernemen in de reclame branche’.
 • De jaarlijkse ondernemers bijeenkomst van Texel (VVV), over ‘de kansen in de crisis’.
 • Keynote op het grootste NLP congres van Nederland, over ons boek ‘IK BEN niet alleen op de wereld’.
 • Erasmus universiteit, faculteit bedrijfskunde Alumni, over ‘diversiteit in management teams en hoe coaching een bijdrage kan leveren aan het optimaal gebruik maken van die diversiteit’.
 • Het Coach Congres, over ‘het coachen van leiders in cultuurverander processen’.
 • Het Action Learning Congres, over ‘innerlijke balans en leiderschap’.
 • Het IEP Congres, over ‘vernieuwingen in persoonlijke ontwikkeling, coaching en over zelfactualisatie’.
 • Bij de ABN AMRO Dialogues House, over ‘beloning en motivatie’ en over ‘leiderschap versus managen’.
 • Bij de ABN AMRO Dialogues House, over ‘de betekenis van geld in werk en leven’.
 • Symposium de Fotohandel belicht, over ‘hoe je vanuit een ander perspectief een nieuwe impuls kunt geven aan een moeilijk wordende handel’.
 • Diverse congressen, waaronder het NVNLP congres; Hypnotherapie genootschap; Chiropractoren bijeenkomst.
 • Diverse beursen, waaronder Paravisie.
 • Diverse T.V. optredens, waaronder Veronia T.V., Life & Cooking, RTL Vandaag.
 • En vele andere presentaties en (korte) workshops.

Confronterend, humorvol, betrokken! Een uur op een prettige manier door elkaar geschud. Heeft me behoorlijk aan het denken gezet.

- ErikManaging consultant
Bekijk de website van de Speakers Academy voor meer informatie en het boeken van Wassili Zafiris als spreker.
Naar speakers academy

Sessie op maat?

Dat kan! Neem contact op met Wassili voor meer informatie over de mogelijkheden van sessies op maat.
Neem direct contact op