AlgemeenBlogCoaching

De ‘magie’ van het veranderen van Allergie

By 22 May 2020 June 11th, 2021 No Comments

De ‘magie’ van het veranderen van Allergie

“Een allergie is als een fobische reactie van het immuunsysteem”

Dr. Michael Levi (immunoloog)

Meer dan 20 jaar geleden raakte ik gefascineerd door NLP.

NLP onderzocht (en zoekt) hoe verandering ‘werkt’. NLP zoekt naar de magie van verandering. En daar wilde ik alles van weten.

Neuro linguïstisch programmeren onderzoek in essentie hoe mensen denken, hoe ze hun werkelijkheid creëren, hoe ze problemen creëren en hoe mensen oplossingen creëren.

In tegenstelling tot andere psychologische stromingen die de nadruk leggen op een theoretische onderbouwing, of de interpretatie van een grondlegger, houdt Neuro linguïstisch programmeren zich bezig met hoe mensen veranderen.

Hoe doe je dat?

Die manier van denken is uitermate interessant. Je kunt bijvoorbeeld tegen iemand zeggen ‘ik vind je niet aardig’ maar hoe je dat tegen iemand zegt bepaald wat het betekent…

Fobieën en NLP

Vele jaren geleden kwam Robert Dilts in aanraking met Dr. Michael Levi (immunoloog) die een lezing gaf op de universiteit van Santa Cruz in Californië. De lezing ging over het immuunsysteem en allergieën. Een van de centrale aspecten bij het behandelen van allergieën is het ‘heropvoeden’ van het immuunsysteem. Een manier om dat te doen is om iemand langzaam te laten wennen aan kleine beetjes van het allergeen zodat het immuunsysteem leert om niet zo te ‘overreageren’ op een onschadelijk stofje. In praktijk kan dit een langdurig proces zijn met wisselend effect. Op een bepaald moment zei Levi: ‘een allergie is als een fobische reactie van het immuunsysteem’ en die uitspraak raakte Robert Dilts. Neuro linguïstisch programmeren had namelijk al een uitzonderlijke effectieve techniek ontwikkeld om met fobieën te kunnen werken. Robert bedacht zich dat dezelfde techniek, in aangepaste vorm, misschien allergieën zou kunnen verhelpen.

Robert en anderen gingen het werk om de techniek te verfijnen. De resultaten spreken voor zich. Je kunt met neuro linguïstisch programmeren je immuunsysteem opnieuw trainen om niet met een ontstekingsreactie te reageren op onschadelijk stoffen zoals haren, pollen, mijten, stof et cetera.

Magie??

Ik heb deze techniek in de afgelopen 25 jaar meerdere malen succesvol toegepast. Zo was mijn ex vriendin allergisch voor katten haren en ondanks dat ze graag een poes wilde was dit voor haar simpelweg niet mogelijk. Na 1 sessie was die allergie over en heeft ze jarenlang een kat in huis gehad. De dochter van een vriendin van mij was allergisch voor paarden haren en ook bij haar was haar allergische reactie na 1 sessie over.

Recentelijk ontdekte ik zelf dat ik allergisch was geworden voor bepaalde stoffen in de lucht ik weet niet precies welke stoffen. Ik denk dat het pollen waren gezien de tijd van het jaar dat ik last kreeg. Ik begon niet te snotteren of zoiets maar kreeg juist een droge neus en droge jeukende ogen waardoor ik slecht begon zien. Nadat dit enige jaren erger begon te worden besefte ik mij recentelijk dat dit mogelijk een allergische reactie was. Ik besloot de allergie techniek op mijzelf toe te passen. Het resultaat? Neem het niet van mij aan maar na 1 interventie bij mezelf heb ik geen last meer van deze reactie. De magie van het veranderen van allergie.

Magisch? Jazeker! Maar achter deze magie zit een structuur en die structuur bepaalt de magie!

Wil je leren hoe deze geweldige interventies jou ook kunnen helpen? Zou je anderen willen helpen om deze technieken toe te passen? Ben je ook nieuwsgierig naar de magie van ons leven? Neem contact met mij op!

Persoonlijke begeleiding?

Wil je graag direct aan de slag? Ga naar de Life Coach pagina en plan een intake gesprek. Tot snel.

Wassili Zafiris