10 voornaamste redenen om met een meta-coach te werken

  1. een coach helpt je om te verwoorden wat je echt wilt in je leven. Een meta-coach helpt je om in contact te komen met je (hoogste) intenties en deze om te zetten in tastbare doelen en een missie.
  2. een meta-coach stelt zeer gerichte vragen om onbewuste zaken in het bewustzijn te krijgen. Hierdoor worden belemmeringen zichtbaar en getransformeerd.
  3. een meta-coach blijft zoeken naar de meest krachtige drijfveren om dat wat je geleerd hebt om te zetten in actie, ook als je met tegenslag of teleurstelling te maken krijgt.
  4. een meta-coach helpt je om kwetsbaar te zijn, waardoor je net dat stapje verder kunt komen in jezelf en zo de diepliggende verborgen schatten in je onderbewustzijn naar boven kan halen.
  5. een meta-coach helpt je om naar je eigen ‘schaduw’ te kijken zodat je ‘een echt gesprek’ kunt hebben over de zaken van jouw zakelijk of persoonlijk leven die er toe doen.
  6. een meta-coach helpt je om een ‘gezonde relatie’ met je ‘lastige’ emoties te krijgen waardoor je volledig aanwezig kunt zijn met al je gevoelens en gedachten. Angsten, verdriet, boosheid of zelfs ‘gevoelsloosheid’ kunnen bij een goede coach transformeren. Geluk, blijdschap en zingeving zullen floreren.
  7. een goede meta-coach is een uitstekend waarnemer en luisteraar. Hij of zij weet ‘het verhaal achter het verhaal’ te horen waardoor twijfels, onzekerheden, schuldgevoelens, schaamte, koppigheid en tactloosheid worden getoetst aan hun werkelijke betekenis en de geschiedenis van de persoon.
  8. natuurlijk is een coach een vertrouwenspersoon en er volledig op gericht om de cliënt in zijn/haar kracht te brengen. Er voor te zorgen dat je met meer eigenwaarde en zelfvertrouwen de ‘deur uit gaat dan waar je mee binnen gekomen bent’. M.b.v. goede coaching leer je je echt zelfverzekerd te voelen, daadkrachtig zonder de schijn op te hoeven houden. Je leert hoe je je doelen kunt bereiken door volledig jezelf te zijn.
  9. een meta-coach helpt je om een ‘sprong in leren’ te maken zodat langdurige patronen eens en voor altijd kunnen veranderen.
  10. een meta-coach helpt je om ‘slimmer’ te denken waardoor je effectiever wordt in het oplossen van je problemen en die van anderen. Je leert strategischer denken, krijgt veel meer inzicht in het ‘grotere plaatje’ en snapt je eigen patronen beter.
Terug naar coaching