Mental coaching

Wat is mental coaching?

Met behulp van mental coaching onderzoek je hoe je denken je handelen beïnvloedt. Gedachten zijn niet zomaar gedachten. Onze gedachten kunnen ons belemmeren en ons tot grote hoogte verheffen.

Wat is denken?

Hoe weet je dat je denkt of gedachten hebt? Gedachten komen in de vorm van beelden. Dat kunnen herinneringen zijn maar ook fantasiebeelden. In de vorm van geluiden. Je kunt je bijvoorbeeld de woorden van je vader nog herinneren of van je opa. Maar ook in de vorm van je eigen stem. In jezelf, tegen jezelf of met jezelf praten zijn ook gedachten. En je kunt dingen voelen. Dat kunnen ook herinneringen zijn of bedachte gevoelens. Hoe het ook zij, al deze kwaliteiten samen vormen ons denken. Je denken beïnvloedt hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Dat betekent dat wanneer je je denken beïnvloedt je ook je gevoel en handelen kunt beïnvloeden. Uiteindelijk zijn al deze kwaliteiten met elkaar verbonden. De meeste van onze gedachten en gevoelens zijn onbewust.

NLP en mental coaching

NLP, neuro-linguïstisch programmeren is een van de belangrijkste voorlopers op het gebied van mental coaching. Al sinds de jaren ’70 onderzoekt NLP de mindset van succesvolle mensen. Psychologie onderzocht altijd ‘het probleem’ van iemand. Daar kon je behoorlijk in vast lopen. Recentelijk is de positieve psychologie ontstaan omdat men ook daar besefte dat in problemen denken niet altijd oplossingen creëert.

Succesvolle strategieën

De eerste succesvolle mensen die door NLP onderzocht werden waren mensen die anderen heel goed konden helpen. Virginia Satir was een beroemd familietherapeut. Frits Perls een succesvol Gestalt therapeut. Milton Erickson de eerste hypnotherapeut in de psychiatrie. Alle drie zeer succesvol en alle drie uniek. Met NLP is men gaan onderzoeken welke taal ze onafhankelijk van elkaar gebruikte die tot succes leidde. De NLP-grondleggers Bandler en Grinder ontdekten tot hun eigen verbazing taalpatronen die uiterst zinvol bleken. Deze taalpatronen hebben geleid tot het meta-model en het Milton model. Twee uitstekende communicatie hulpmiddelen die je gedachten en gevoelens uiterst effectief uit kunnen pluizen. Na dit begin zijn er nog vele succesvolle en beroemde personen door NLP-deskundigen onderzocht. Al deze kennis heeft tot veel strategieën geleid om effectief of succesvol te worden.

Toepassingen voor mental coaching

Met mental coaching werk je effectief aan je persoonlijke ontwikkeling. Je kunt mental coaching toepassen om effectiever te leren communiceren, beter te worden in je vak of sport. Om topprestaties te leveren. Je doelen te bereiken. Sneller een taal, of muziekinstrument te leren. Sneller en effectiever te leren. Problemen die je hebt heel goed te analyseren. Blinde vlekken bloot te leggen. Belemmerende overtuigingen over jezelf of jouw mogelijkheden te veranderen. Succesvoller te zijn in wat je doet. Meer geld te verdienen. Betekenisvoller te leven. Betere relaties op te bouwen en ga zo maar door. Lees meer over coaching op de blog.

Wat doet een mental coach?

Met mental coaching stel je doelen. Aan de hand van die doelstellingen onderzoek je welke strategie je het best kunt gebruiken om je doel te bereiken. Je kunt van tevoren al in kaart brengen welke stappen nodig zijn maar ook wat je tegenhoudt om je doel te bereiken. Een mental coach stelt zeer specifieke vragen die soms confronterend kunnen zijn maar noodzakelijk om je doel te bereiken. Een goede mental coach heeft een scala een technieken om op ‘elke’ situatie in te kunnen spelen. Hij heeft ook technieken om ter plekke belemmeringen op te kunnen lossen.

Waar NLP begonnen is

Wassili is al 25 jaar NLP-master trainer en getraind op de universiteit waar NLP voor het eerst begon in Santa Cruz Californië. Daar heeft hij 12 jaar gestudeerd om de ins en outs van NLP tot zich te nemen. Hij is daar zeer succesvol mee. Hij heeft duizenden mensen mogen begeleiden bij het bereiken van hun doelstellingen. Daarnaast is hij succesvol geweest als mental coach bij het Nederland Dames volleybalteam en met vele andere topsporters en professionals. Wil je ontdekken wat mental coaching voor jou kan betekenen? Schrijf je in voor een intakegesprek.

Vraag nu een intakegesprek aanBel direct voor meer info

Terug naar coaching.

Voorbeelden van Mental coaching

Doelen leren stellen. Doelen willen bereiken. De juiste mindset aanleren voor een taak die je te doen hebt. Je motivatie versterken. Focus leren behouden. Ongewenste emoties en gevoelens leren veranderen. Negatieve zelfpraat uit leren schakelen. Zelfvertrouwen vergroten. Onzekerheden transformeren. Beter om leren gaan met prestatiedruk. Omgaan met stress. Pessimisme en somberheid veranderen. Positief leren denken. Zelfverzekerdheid vergroten. Angsten loslaten. Emotionele blokkades oplossen. Jezelf beter begrijpen. Het maximale uit je leven halen. De top in je vak en sport behalen. Werk privé balans. Beter omgaan met lastige gevoelens. Fitness en gezondheidsdoelen behalen. Top prestaties leveren. In je kracht leren komen en meer.
Accreditaties Gecertificeerd internationaal meta-coach, met zeer veel aanvullende kennis en ervaring. Zie ook mijn biografie.
Ik ben de mental coach van topsporters en bekende Nederlanders. Naast vele andere minder bekende personen die het beste uit zichzelf willen halen. Ik begeleidde het Nederlands dames volleybalteam voor de kwalificatie van de Olympische Spelen.

Een mental coach traject

 • De duur van een coach traject is gemiddeld tussen de 3 tot 8 gesprekken (1 tot 1,5 uur per keer). Transformatie en zo efficiënt mogelijk te werken zijn daarbij belangrijk.
 • Maak gebruik van 50% korting bij het intake gesprek!
 • Bij deelname aan een van mijn trainingen krijg je 5 coachgesprekken met korting.
 • Bij behoefte aan langere termijn coaching kan je in een keer 10 coachuren aanschaffen met pakket korting.
 • De locatie is IJburg, Amsterdam. Afspraken kunnen ook op locatie, bij bedrijven en overheden. Tevens maak ik gebruik van ‘Online coaching’, coaching via Zoom, Teams, FaceTime of Skype video verbinding. De resultaten zijn uitstekend.
 • Ben je op zoek naar andere soorten coaching zoals begeleiding voor je loopbaan? Kijk dan op de loopbaan coach pagina.
 • Voel je je lusteloos of down? Kijk op depressie coach.
 • Last van stress of een burn-out? Kijk op burn-out coach.
 • Persoonlijke of relationele vragen kijk bij life coach.
 • Liever een training volgen? Bekijk alle opleidingen.
 • Voor incompany trainingen ga naar zakelijke trainingen.
 • Coaching is in vele gevallen aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen adviseur. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars.

Intake gesprek met een topcoach

Altijd al eens willen ontdekken wat een topcoach voor je kan betekenen? Maak nu gebruik van een intake coach gesprek van een uur met Wassili Zafiris voor de helft van de prijs (€ 87,50)! Gegarandeerd:

 • Verrassend nieuwe inzichten in je probleem.
 • Meer helderheid over wat je wilt bereiken.
 • Beweging in jouw situatie (of relatie).
 • Gevoel van richting en energie.
 • Duidelijkheid over ‘wat nu?’

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.

  Wassili gebruikt deze gegevens alleen om direct met je in contact te komen en verder nergens voor.

  Wassili is voormalig lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.