Life en Business Coaching

In wat voor coaching ben ik gespecialiseerd?

Binnen mijn specialisaties kan je voor verschillende thema’s bij mij terecht. Hou er rekening mee dat iedereen zijn wensen en problemen op zijn eigen manier verwoordt. Mocht jouw behoefte er niet direct tussen staan neem dan contact op om te ontdekken of ik je kan helpen.

  • Executive & Business coaching: Business development, effectief managen, leiderschapsontwikkeling, professionele doelen behalen, teamaansturing, beter omgaan met druk stress en tegenslag, prestatie coaching, talent ontwikkeling, omgaan met emoties, betere werkrelaties, autoriteit issues, strategie & visie en missie ontwikkeling.
  • Carrière & loopbaan coaching: betekenisvol werk vinden, aan je missie en visie werken, je passies en talenten blootleggen, ‘beren op de weg’ laten verdwijnen, keuzes leren maken, beter omgaan met druk/stress en prestaties.
  • Personal & Life coaching: Balans werk-privé, zelfvertrouwen, omgaan met stress, pessimisme en somberheid, positief leren denken, communicatie verbeteren, zelfverzekerdheid, angsten loslaten, emotionele blokkades oplossen, jezelf beter begrijpen, het maximale uit je leven halen, de top in je vak en sport behalen, onzekerheden over geld en carrière keuzes, relatie problemen helder krijgen en veranderen, in je kracht leren komen, hooggevoeligheid en meer.
  • Team coaching & facilitatie: meer vertrouwen in je team, omgaan met conflict in teams, samen teamdoelen behalen, de flow van je team verbeteren, de energie terug in het team, een eenheid worden, samen naar een belangrijk doel toewerken.

Executive & Business Coaching

Het coachen van bedrijfseigenaren, directeuren, CEO’s, managers, entrepreneurs en leiders in the profit en non-profit sector om volledig te kunnen zijn wie je bent terwijl je de doelen en missies kunt nastreven die bij jou en je bedrijf passen. Je wordt ondersteund om het beste uit jezelf, het bedrijf en het personeel te kunnen halen, zodat je betekenisvol kunt handelen en blijven handelen en de bedrijfscultuur blijven voeden en inspireren.

Wassili is lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.

Accreditaties: gecertificeerd internationaal meta-coach, internationaal gecertificeerd leiderschapscoach, internationaal gecertificeerd ondernemers begeleider.

Personal & Life coaching

Voor allerlei soorten mensen die willen groeien, op zoek zijn naar hun kansen en tevens realistisch genoeg zijn om te realiseren dat de ‘beren op de weg’ ook aangepakt moeten worden om vooruit te komen. Voor mensen die dat wat ze in de weg staat, willen transformeren en volledig aanwezig willen zijn in hun werk, gezondheid en relaties, zodat ze daarin de juiste keuzes kunnen maken. Voor diegene die zonder angst, onzekerheid, zelftwijfel; schaamte en schuld gevoelens; irritaties en onmacht verder willen in hun leven.

Accreditaties: gecertificeerd internationaal meta-coach, met zeer veel aanvullende kennis en ervaring zie mijn biografie.

Deze video is onderdeel van het kunstwerk van DashNDem op de Biënnale van Athene 2013. 11 top life coaches uit de hele wereld zijn gevraagd om mee te werken aan een video kunstwerk om de Grieken ‘uit’ de crisis te coachen. In ‘Reaching Re-birth’ coachen, de coaches bezoekers van de Biënnale d.m.v. video boodschappen. 150.000 bezoekers hebben de installatie gezien. Wassili praat over pessimisme, hopeloosheid en slachtoffer gevoelens en hoe je deze gevoelens veranderen kunt naar optimisme.

Team coaching & facilitatie

Bij team coaching wordt gekeken naar hoe mensen hun verschillen kunnen bijleggen, waardoor ze met meer plezier, creativiteit en effectiviteit kunnen samenwerken. Vanuit mijn ervaring weet ik dat veel teams slechts een klein deel van de potentie van de teamleden gebruiken. Vandaar dat we in de teamworkshops onderzoeken hoe je van een matig of zelfs goed functionerend team kunt groeien naar een generatief team. Dit betekent dat we gaan kijken naar hoe je als team werkelijk meer dan de som der delen kunt worden. Teams in organisaties hebben hier baat bij en teams die uitzonderlijke prestaties moeten neerzetten zoals topsport teams.

Accreditaties: internationaal gecertificeerd teamfacilitator en coach.

Geef jezelf een kado! Ga naar Wassili.

- Stephan Pröppertegen Stephan Pröpper
Teamcoach van het Nederlands dames volleybal team

Door mijn werk op topsport niveau waaronder met een van de beste dames volleybal teams van de wereld, weet ik hoe een team vast kan lopen en in beweging kan komen, hoe ‘vertrouwen’ en kwetsbaarheid enorme krachten kunnen zijn en hoe als een geheel bewegen pas kan als de individuele kwaliteiten optimaal benut worden. Als een team generatief samenwerken is magisch en bevrijdend.

Coaching voor professionals

In de afgelopen 20 jaar heb ik veel ervaring opgedaan met professionals, zoals artiesten, tv-presentatoren, professionele atleten en top sporters, entrepreneurs, beurshandelaren, valutahandelaren, consultants, bedrijfseigenaren, therapeuten, counselors, hypnotherapeuten, trainers en coaches.

1000 keer effectiever, daadkrachtiger, positiever, bevrijdender en actiever dan het geluister van een met zichzelf in de knoop zittende Freudiaanse psycho therapeut, die niet op zoek is naar een oplossing, maar naar het zware, donkere probleem, en het probleem daarna, nog dieper in de krochten van je onderbewuste, zo diep dat je er nooit meer uitkomt en trouwens: de sessie zit er ook op, tot volgende week.

- Stephan Pröppertegen vriend wiens vrouw psychotherapeute is

Tevens ben ik bestuurslid van de International Coach Federation, de grootste coach federatie ter wereld. Als bestuurslid van het Nederlandse Chapter zet ik me in om de professionalisering van coachen te bevorderen in Nederland en daarbuiten. Tevens ben ik lid van de Europese Leiderschapsgroep van de ICF en neem ik deel in het nominatie comité van het Europese Regionale Advies Comité van de ICF. Veel van mijn opleidingen heb ik gedaan in het zeer vooruitstrevende Silicon Valley, U.S.A.. Zie mijn biografie voor meer informatie.

De 10 voornaamste redenen om met een meta-coach te werken

1. een coach helpt je om te verwoorden wat je echt wilt in je leven. Een meta-coach helpt je om in contact te komen met je (hoogste) intenties en deze om te zetten in tastbare doelen en een missie.

2. een meta-coach stelt zeer gerichte vragen om onbewuste zaken in het bewustzijn te krijgen. Hierdoor worden belemmeringen zichtbaar en getransformeerd.

3. een meta-coach blijft zoeken naar de meest krachtige drijfveren om dat wat je geleerd hebt om te zetten in actie, ook als je met tegenslag of teleurstelling te maken krijgt.

4. een meta-coach helpt je om kwetsbaar te zijn, waardoor je net dat stapje verder kunt komen in jezelf en zo de diepliggende verborgen schatten in je onderbewustzijn naar boven kan halen.

5. een meta-coach helpt je om naar je eigen ‘schaduw’ te kijken zodat je ‘een echt gesprek’ kunt hebben over de zaken van jouw zakelijk of persoonlijk leven die er toe doen.

6. een meta-coach helpt je om een ‘gezonde relatie’ met je ‘lastige’ emoties te krijgen waardoor je volledig aanwezig kunt zijn met al je gevoelens en gedachten. Angsten, verdriet, boosheid of zelfs ‘gevoelsloosheid’ kunnen bij een goede coach transformeren. Geluk, blijdschap en zingeving zullen floreren.

7. een goede meta-coach is een uitstekend waarnemer en luisteraar. Hij of zij weet ‘het verhaal achter het verhaal’ te horen waardoor twijfels, onzekerheden, schuldgevoelens, schaamte, koppigheid en tactloosheid worden getoetst aan hun werkelijke betekenis en de geschiedenis van de persoon.

8.  natuurlijk is een coach een vertrouwenspersoon en er volledig op gericht om de cliënt in zijn/haar kracht te brengen. Er voor te zorgen dat je met meer eigenwaarde en zelfvertrouwen de ‘deur uit gaat dan waar je mee binnen gekomen bent’. M.b.v. goede coaching leer je je echt zelfverzekerd te voelen, daadkrachtig zonder de schijn op te hoeven houden. Je leert hoe je je doelen kunt bereiken door volledig jezelf te zijn.

9. een meta-coach helpt je om een ‘sprong in leren’ te maken zodat langdurige patronen eens en voor altijd kunnen veranderen.

10. een meta-coach helpt je om ‘slimmer’ te denken waardoor je effectiever wordt in het oplossen van je problemen en die van anderen. Je leert strategischer denken, krijgt veel meer inzicht in het ‘grotere plaatje’ en snapt je eigen patronen beter.

Ben je klaar voor echte verandering?

Neem jij de beslissingen in de organisatie en denk je het reflectieve vermogen van een objectieve professional te kunnen gebruiken? Wil je echt verder? Als dat zo is, dan is het tijd voor een coach die je steunt, stimuleert en samen met jou op zoek gaat naar je verborgen potentieel.

Maak nu een afspraak voor een intakegesprek