Business coach

Wat is Business coaching?

Het leiden van een onderneming, afdeling of team kan zeer uitdagend zijn. Een goede business coach met veel ervaring helpt om oplossingen te vinden. Juist in complexe vraagstukken. Om de juiste keuzes te maken als executive of succesvol ondernemer heb je een heldere geest nodig. Echter je hebt ook een onbelemmerd gevoel nodig. Je wilt jouw business laten groeien. Het personeel laten floreren. Je neemt complexe beslissingen en lost tegelijkertijd allerlei persoonlijke issues op. Je hebt verantwoording af te leggen aan stakeholders. Of dit nu aandeelhouders zijn of klanten. Je wilt zakelijk succes ervaren. En er is ook nog het thuisfront dat jouw tijd en aandacht nodig heeft. Je wilt er zijn voor je kinderen. Executive- en business coaching is die stok achter de deur die je helpt om op koers te blijven.

Wat doet een business coach?

Met een business coach word je ondersteund om het beste uit jezelf, het bedrijf en het personeel te kunnen halen. Je wilt jouw bedrijf of onderneming laten groeien. Een succesvol ondernemer zijn. Met een personal coach vind je antwoorden op vragen die je bezig houden.

Welke keuze moet je maken? Hoe ga je om met kritiek of tegenspraak? En hoe reageer jij op crisis en tegenslag? Hoe reageert jouw personeel daarop? Sta je nog wel achter de visie van het bedrijf? Zijn jouw eigen waarden helder en heb je een duidelijk gevoel van missie? Of twijfel je of je het juiste doet? Weet je niet zeker hoe je met iemand om moet gaan? Moet je juist focussen op de day to day business of de lange termijn visie? Heb je behoefte aan meer betekenis in je werk? Wil je werken aan je persoonlijk leiderschap? Of relationele kwaliteiten? Zoek je succes of geluk? Of kan dat beide? Is jouw groei als ondernemer een zware tol op je gezondheid? Op je privé leven?

Business coaching

Een goede business coach kent de ins en outs van zaken doen. En hij kent de ins en outs van de persoonlijke dilemma’s van het leiden van een onderneming of afdeling. Een goede business coach heeft ervaring met complexe reorganisaties in internationale organisaties. Hij kent de klappen van de zweep als het gaat over (complexe) persoonlijke vraagstukken. En als het gaat over relationele vraagstukken.

Ik heb met vele executives en managers intensief samen gewerkt. Met mannelijke en vrouwelijke ondernemers. Van visie, missie en strategie, tot het opnieuw uitwerken van matrix organisaties. Van leiderschap tot teamwerk. Ik begeleid de zakelijke kant en de diepgaande emotionele struggles en stress die je kunt ervaren in deze posities.

Investeren in een business coach kan je veel opleveren. Ik help je analyseren, helderheid krijgen, richting vinden. Ik ben je sparringpartner als personal coach. Maar ik kan je meer bieden dan dat. Ik heb jarenlang ervaring in het begeleiden van organisaties en managementteams. Daarnaast ben ik gecertificeerd als entrepreneur ontwikkelaar. En als leiderschapscoach. Lees meer over coaching op de ‘betekenisvol ondernemen’ blog, de coaching blog of de boeken blog.

Vraag nu een intakegesprek aanBel direct voor meer info

Of bekijk de andere vormen van coaching.

Voorbeelden van Business coaching

De volgende onderdelen kunnen aan bod komen in het Executive & Business Coach traject:

 • Leiderschapsontwikkeling
 • Strategie, visie en missie-ontwikkeling
 • Effectief managen; teamaansturing
 • Beter omgaan met druk, stress en tegenslag
 • Prestatie coaching
 • Omgaan met emoties. Betere werkrelaties. Autoriteitsissues. Status issues.
 • Entrepreneur begeleiding.
 • Het behalen van professionele doelen…

Ervaring Business coach

Mijn business- en executive coachervaring heb ik opgedaan met relevante opleidingen. En met het begeleiden van ondernemers, executives en teams. Én het opzetten van eigen bedrijven.

Ik ben opgeleid tot transformational entrepreneur facilitator aan de Universiteit van Santa Cruz in Californië. Daar ben ik ook opgeleid tot NLP (NLPU) Master trainer en coach sinds 1997. Robert Dilts, die doceert aan de NLPU, is een vooraanstaand leiderschapsontwikkelaar. Zijn werk op het gebied van visie, missie, strategie, ondernemen en samenwerking is wereldwijd bekend. Hij is mijn mentor sinds 1997. Ik ben leiderschapspartner bij de ISVORDILTS group. En gecertificeerd leiderschap coach facilitator in Silicon Valley.

Als coach en facilitator heb ik behoorlijk wat ondernemers en leiders in het bedrijfsleven mogen helpen. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. En op het gebied van verbeteren van de onderneming. Ik heb o.a. de Europese reorganisatie van PENTAX mogen begeleiden.

Zeven jaar was ik de business coach van ondernemer Ben Steenstra. In ons boek IK BEN niet alleen op de wereld, beschrijven we hoe ik zijn bedrijf help floreren. IK BEN niet alleen op de wereld is genomineerd als beste business boek van 2011 en als beste management boek van 2012.

Mijn ondernemerskennis mag ik sinds 2018 delen op de universiteit. Op The Global School for Entrepreneurship and Innovation doceer ik Meaningful Profit. Een door mij en Ben Steenstra ontwikkelde nieuwe ondernemersvorm.

Business coaching kunnen individuele sessies zijn of groepsbijeenkomsten. Van leiderschapsontwikkeling tot MT bijeenkomsten en organisatie veranderprocessen.

Accreditaties

Een coachtraject

 • Een business coachtraject begint bij een intakegesprek. Daarna stellen we vast welke doelen je wilt bereiken. Complexe vraagstukken in organisaties vragen soms om een duidelijke trajectgerichte aanpak. Ik werk gemiddeld 3 tot 8 keer met een cliënt. Echter soms is het begeleidingsproces dynamisch en kan over langere tijd plaatsvinden. Een intensievere langdurige werkrelatie behoort tot de mogelijkheden.
 • De gesprekken duren van 1 tot 2,5 uur.
 • Investering: €175,00 p/u.
 • De locatie is IJburg, Amsterdam. Afspraken kunnen ook op locatie, bij bedrijven en overheden. Tevens maak ik gebruik van ‘Online coaching’, coaching via Zoom, Teams, FaceTime of Skype videoverbinding. De resultaten zijn uitstekend.
 • Kijk voor loopbaan coaching of life coaching op die pagina’s.
 • Heb je een vraag over begeleiding bij reorganisatie? Kijk op “organisatie ontwikkeling”.
 • Of zoek je managementbegeleiding, een erkende coachopleiding? Leiderschapstraining of mentoring? Kijk op dezakelijke trainingen pagina.
 • Wil je de samenwerking verbeteren? Doe dan de gratis teamtest. Voor alle andere vragen neem contact
 • De kosten van de coaching zijn in vele gevallen aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen adviseur. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars.

Intakegesprek met een topcoach

Altijd al eens willen ontdekken wat een topcoach voor je kan betekenen? Maak nu gebruik van een intake coachgesprek van een uur met Wassili Zafiris voor de helft van de prijs (€ 87,50)! Gegarandeerd:

 • Verrassend nieuwe inzichten in je probleem.
 • Meer helderheid over wat je wilt bereiken.
 • Beweging in jouw situatie (of relatie).
 • Gevoel van richting en energie.
 • Duidelijkheid over ‘wat nu?’

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.

  Wassili gebruikt deze gegevens alleen om direct met je in contact te komen en verder nergens voor.

  Wassili is voormalig lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.