Burn-out coaching

Wat is een burn-out?

Burn-out kan een ernstig probleem zijn waar je langdurig last van kunt hebben. Mits je met burn-out coaching op de juiste wijze begeleid wordt. Bij een burn-out is er sprake van langdurige overbelasting. Overbelasting zorgt ervoor dat je mentaal, emotioneel en uiteindelijk ook fysiek uitgeput raakt. Hoe weet je of je overspannen bent of een burn-out hebt? Het verschil tussen een burn-out en overspannenheid is niet altijd makkelijk vast te stellen. Omdat de symptomen overeenkomen. Het grote verschil is de hersteltijd. Van een burn-out lijk je niet te herstellen met rust of vakantie. Dat is te verklaren doordat je door langdurige stress tijdelijke neurologische schade op kunt lopen. Het vet rond de zenuwuiteinden in je brein vermindert in kwaliteit. Daardoor werkt de prikkeloverdracht minder effectief. Dit verklaart ook dat je hulp nodig hebt om te herstellen. Want zonder goede hulp kan het herstel lang duren.

Oorzaken van burn-out

De oorzaken van burn-out zijn meestal divers. Vaak is er langdurige overbelasting op de werkplek én een ander gebied in je leven. Stress thuis door een verbouwing die maar niet afkomt. Relatieproblemen die voortduren. Onopgeloste problemen in de familiesfeer. Gezondheid of financiële zorgen. Samen zorgen deze factoren ervoor dat je overbelast begint te worden. Langzaam maar zeker begin je symptomen van burn-out te ontwikkelen. Slecht slapen, lichamelijke klachten zoals spanningen, hartkloppingen. Gevoelens van onzekerheid en zelftwijfel. Het gevoel dat je er alleen voor staat. Voortdurende vermoeidheid en uiteindelijk depressieve gevoelens.

Wat is burn-out coaching?

Idealiter wil je langdurige overbelasting en stress voorkomen. Dat betekent dat je bij symptomen van stress die terugkeren al hulp wilt zoeken. Om beter om te gaan met stress heb je middelen nodig om je weerbaarheid en veerkracht te vergroten. Bovendien wil je effectiever om leren gaan met emoties. Emoties die ontstaan door kritiek, conflict, niet halen van deadlines etcetera. Met burn-out coaching kan je daar flinke stappen in zetten.

Langdurige overbelasting kan er voor zorgen dat je burn-out symptomen hebt ontwikkeld. Dan is een goede burn-out coach van grote toegevoegde waarde. Met burn-out coaching kan het herstelproces aanzienlijk versneld worden. Maanden versneld. Omdat burn-out duidelijke oorzaken heeft, werk je met je burn-out coach aan de oorzaken van de problemen.

Het doel is uiteindelijk om ervoor te zorgen dat je herstelt maar ook dat je niet nog een keer een burn-out krijgt. Stress, onopgeloste issues en conflicten worden onderzocht. Tegelijkertijd onderzoeken we de meest praktische oplossingen die je in het nu helpen. Hoe kan je beter slapen? Wat kan je met spanning doen? Hoe stel je grenzen? Welke vitaminen zijn zinvol? Al deze zaken spelen een rol bij het verminderen van je burn-out klachten.

Nieuwe methoden

Met nieuwe methoden om je emoties en gevoelens beter te begrijpen werken we aan de kern van burn-out problemen. Emoties en lichamelijke spanning door stress spelen een grote rol bij het ontstaan van burn-out klachten. Ik werk aan de kern en de oorzaak van deze problemen. D.m.v. mijn methode kan stress op een nieuwe wijze aangepakt kan worden. Je leert om beter om te gaan met stress. En om stress aanzienlijk te verminderen. Stel je eens voor hoe het zou zijn om geen spanning meer te voelen en je weer goed over jezelf te voelen! Lees meet over coaching en coaching cases op de blog.

Vraag nu een intakegesprek aanBel direct voor meer info

Of bekijk de andere vormen van coaching.

Accreditaties
Gecertificeerd internationaal meta-coach, Master NLP trainer en neuro-semantiek trainer met zeer veel aanvullende kennis en ervaring.
NLP Master Health Certified (1998 NLPU, University Santa Cruz California, NLP en gezondheid specialisatie).Zie ook mijn biografie. Fellow bij de IIOPM (International Institute of Organisational Psychological Medicine).

Een burn-out coachingstraject

 • Individueel

  Een burn-out coachingstraject is altijd een tailormade proces. Iedereen heeft zijn of haar eigen unieke omstandigheid. We beginnen met een intakegesprek. Inventariseren de huidige situatie en overleggen eventueel met huisarts, ARBO-arts en werkgever. We onderzoeken of je de symptomen van een burn-out hebt. Welke emotionele en lichamelijke klachten je hebt. Hoe je omgaat met stress. Daarna beginnen we met de coachgesprekken. De ernst van de burn-out bepaalt de duur van de begeleiding. Het is echter gebruikelijk om bij een ‘echte’ burn-out 7 tot 13 gesprekken te hebben van een uur.

  Jongeren

  Jongeren kampen steeds vaker met burn-out of met depressieve klachten. Mijn methoden blijken uitermate effectief bij deze groep. Ik heb veel jongeren in korte tijd (3 tot 6 maanden) van hun klachten af kunnen helpen. Vele geven aan weer enorme zin te hebben in hun studie, werk en leven. Neem contact op over de mogelijkheden. Indien er meer sprake is van depressie kijk dan op de depressie coach pagina.

  Ondernemingen

  Een bedrijf wil graag dat de medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Voor organisaties ontwikkel en begeleid ik stresspreventie en reparatieprogramma’s. Om burn-out te voorkomen of te herstellen van burn-out. Dit betekent dat ik tailormade stresspreventieprogramma’s maak. En deze toepas binnen de werkcontext. Uitval of verminderende inzetbaarheid door stress in organisaties zijn een enorme kostenpost. Omdat er soms zeer weinig gedaan wordt om een burn-out cliënt te begeleiden kan herstel zeer lang duren. Dit is onwenselijk voor het bedrijf en de medewerker. Terugkeer is dan alleen maar lastiger. Met een accuraat preventieprogramma kan veel leed voorkomen worden. Dit blijkt in de praktijk veel goedkoper te zijn dan stress op zijn beloop te laten. Herstelprogramma’s zijn ook zeer effectief en kostenbesparend. Voorkomen en herstellen zijn beide relevant. Neem contact op over de mogelijkheden. Voor andere soorten coaching kijk bijvoorbeeld op loopbaan coachinglife coaching of business coaching.

 • Maak gebruik van 50% korting bij het intakegesprek!
 • De locatie is IJburg, Amsterdam. Afspraken kunnen ook op locatie, bij bedrijven en overheden. Tevens maak ik gebruik van ‘Online coaching’, coaching via Zoom, Teams, FaceTime of Skype videoverbinding. De resultaten zijn uitstekend.
 • De kosten van coaching zijn in vele gevallen aftrekbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij je eigen adviseur. Deze methodiek wordt helaas nog niet vergoed door verzekeraars.

Intakegesprek met een topcoach

Altijd al eens willen ontdekken wat een topcoach voor je kan betekenen? Maak nu gebruik van een intake coachgesprek van een uur met Wassili Zafiris voor de helft van de prijs (€ 87,50)! Gegarandeerd:

 • Verrassend nieuwe inzichten in je probleem.
 • Meer helderheid over wat je wilt bereiken.
 • Beweging in jouw situatie (of relatie).
 • Gevoel van richting en energie.
 • Duidelijkheid over ‘wat nu?’

Geef jezelf een kado! Ga naar Wassili.

- Stephan Pröpper tegen Stephan Pröpper

Vraag nu een intakegesprek aan!

Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in en druk op Verzenden. Ik neem daarna zo spoedig mogelijk contact met je op om een datum in te plannen voor een intakegesprek.

  Voornaam

  Achternaam

  E-mailadres

  Telefoonnummer

  Optioneel bericht

  Door dit formulier te verzenden ga ja akkoord met de privacyverklaring.

  Wassili gebruikt deze gegevens alleen om direct met je in contact te komen en verder nergens voor.

  Wassili is voormalig lid van het Europese Nominatie Comité (ENCO) van de ICF voor de Leiderschapsposities in de Europese raad van advies, RAC.